Kanadski GP: Raspored u Velikoj Britaniji, kada gledati Trening, Kvalifikacije i Gran pri u Montrealu uživo na Sky Sports F1

Ferari i Meklaren će nastaviti svoje ponude da raznesu otvorene borbe za titulu F1 2024 u kanadskom GP; pogledajte ceo Montreal vikend uživo na Super Sport F1, sa kvalifikacijama u subotu 8. juna u 21h i trkom u nedelju 9. juna u 19h

Posle tri različita pobednika na poslednja tri Gran prija, sve konkurentnija sezona Formule 1 za 2024. godinu čini svoje drugo putovanje u godini iznad Atlantika za sve popularniji – a često i dramatični – Kanadski Gran pri u Montrealu.

U privremenoj pauzi do evropske sezone koja će inače dominirati F1 letnjim mesecima, Kolo Žil Vilnev organizuje devetu rundu godine uživo Super Sport F1 7-9. juna na delimičnoj uličnoj stazi koja ima tendenciju da proizvodi uzbudljive trke i takođe prikazuje zloglasni ‘Zid šampiona’.

Aktuelni šampion Red Bul je taj koji ide u Severnu Ameriku gledajući da uzvrati udarac nakon što je prošli put bio nedovoljno obavešten po ulicama Monaka kada ne samo da su izgubili od impresivnih pobednika trke Ferarija, već i Meklarena i Mercedesa.

Prva pobeda Čarlsa Leklera kod kuće u Kneževini, i prva bilo gde za Monegasque na 22 meseca, smanjila je prednost Maksa Verstapena za titulu na 31 poen uz samo četvrtinu završene rekordne sezone od 24 trke.

I mada Meklarenov Lando Noris nije baš mogao da isprati pobedu u Majamiju i zatvori drugo mesto u Imoli sa još jednim podijumom u Kneževini, ipak se prvi put od 2021. godine uselio u prva tri mesta u Šampionatu vozača i zaostaje 56 bodova za Verstapenom.

Ferari i Meklaren su takođe odneli velike poene iz prednosti Red Bula u šampionatu Konstruktora, s tim da je nekadašnji sada samo 24 poena viška.

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Verstapen je pobedio na prethodna dva gostovanja F1 u Montrealu ali bi stvari mogle da budu drugačije ove godine sa razlikama među vodećim timovima koji nastavljaju da se zatvaraju i slika na frontu se trenutno menja iz koloseka u kolosek.

Kanadski GP predstavlja više večernjeg udarnog termina za Super Sport F1 gledalaca u Velikoj Britaniji i Irskoj, sa kvalifikacijama u 9 uveče u subotu pre same trke od 70 krugova u nedelju u 19 časova.

Četvrtak 6. jun
19.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 7. jun
18h: Canadian GP Practice One (sednica počinje u 18.30 časova)
20h: The F1 Show
9.45pm: Canadian GP Practice Two (sesija počinje u 10 uveče)

Subota 8. jun
5.15pm: Canadian GP Practice Three (sesija počinje u 17.30 časova)
20h: Kanadski GP kvalifikacioni nagomilavanje
9 uveče: Kanadska GP kvalifikacija
11 uveče: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.