Emilija Romagna GP: Oliver Bearman se fokusirao na zaplenu ‘sjajne prilike’ da zapečati 2025 Haas F1 mesto u praksi Imola

Britanski tinejdžer Oliver Bearman voziće za Haas na prvom treningu na Velikoj nagradi Emilije Romagne u petak, posle impresivnog debija u Ferariju u Saudijskoj Arabiji;gledajte Trening 1 iz Imole u 12.30 časova uživo na Super Sport F1, uoči nedeljne trke u 14h

Britanski tinejdžer Oliver Bearman kaže da šest treninga Formule 1 na kojima će voziti za Haas ove sezone pružaju „velike mogućnosti“ da dokaže da je spreman za mesto 2025. godine.

Bearman, koji je ranije u maju napunio 19 godina, imao je ogroman impresivan F1 debi kada je završio na sedmom mestu za Ferari na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, pošto je u kratkom roku zamenio Karlosa Sainca.

Haas, za koga je Bearman debitovao na F1 treningu u Meksiku prošle sezone, još uvek nije popunio nijedno od mesta za sledeću godinu, a najava odlaska Niko Hulkenberga u Sauber znači da će tim u američkom vlasništvu zahtevati najmanje jednog novog vozača.

Bearman se već smatra možda vodećim kandidatom da popuni mesto, a vozač Ferrari akademije može dodatno da pritisne svoje tvrdnje kada vozi na prvom treningu na Gran priju Emilije Romagne, uživo na Skaj Sportsu u petak u 12.30 časova.

„Ja to vidim naravno kao svoju šansu“, rekao je Bearman novinarima u Imoli u četvrtak. „Ali samo zato što je slobodno mesto, ne znači da imam pravo na to.

„Još uvek moram da izađem na sebe i zaradim kroz dobre nastupe u F2, ali još više šest FP koji mi rade, moram dobro da nastupim i pokažem da sam spreman da uskočim u F1 sledeće godine.“

Uprkos impresioniranju u Saudijskoj Arabiji tokom vikenda gde je obezbedio pol poziciju Formule 2 pre nego što ga je pozvao Ferari, Bearman je izdržao neodoljiv početak svoje druge kampanje u juniorskoj kategoriji.

Vozač rođen u Čelmsfordu kaže da će morati da se istakne kako na F1 treningu, tako i u svojim F2 trkama kako bi potvrdio svoje akreditive na najvišem nivou, kao i da još uvek ne odustaje od svojih šampionskih nada u ovom drugom.

Rekao je: „Naravno da sam vraжan u F2, ali to ne znaиi… sve je moguće, pre svega. Sada smo u evropskoj sezoni gde znamo staze, malo bolje smo razumeli auto.

„Tako da ne vidim razlog da ne možemo da se borimo za šampionat u F2, i zaista sam motivisan da to uradim. Ali ovih šest FBI su naravno šest sjajnih prilika da dokažem svoj talenat i šta mogu da uradim.

„Ne na njih se više teretim nego na F2 jer naravno treba da pokažete da možete dobro da se takmičite i trkate. F1 nije samo najbrћi krug. Dakle, 50-50.“

‘Mogu da pomognem Haasu sa Ferrarijevim iskustvom’

Bearman je imao samo jedan trening da se pripremi za svoj puni F1 debi u Džedi nakon što je Saincu dijagnostikovan slepo crevo u jutro kvalifikacija.

Britanac – razumljivo – nije uspeo da maksimalno poveća brzinu takmičarskog Ferarija pošto se kvalifikovao tek na 11. mesto, ali je proizveo izuzetno solidnu nedelju da bi napredovao u trci.

Iako je svestan da će razlike između uličnog kola Džede i klasične F1 staze poput Imole ograničiti sličnosti, Bearman već razmišlja o tome kako njegovo iskustvo iz Ferarija može da pomogne Haasu da razvije svoj automobil za 2024. godinu.

„Jedna stvar je da je Saudijski malo drugačiji kolosek, malo je izlišan, jer je nivo prianjanja tako visok“, rekao je on. „Zato mislim da svaki automobil u Saudijskoj Arabiji oseća veliki korak iznad povratka na konvencionalniju stazu.

„Dakle, to je jedina poenta, ali sada sam iskusio vožnju Ferarija, mislim da je to prilično korisno čak i za Ferari kod kuće, kada trčim sa starim kolima i na simulatoru, ali nadam se i za Haasa da mogu da dam neki unos i primetim razlike između automobila.“

S obzirom na to da je F2 imao samo jednu trku, u Australiji, od svog saudijskog F1 pojavljivanja, Bearman je imao dovoljno vremena da razmisli o svom debiju, ali ističe da mu je iskustvo samo povećalo motivaciju da se vrati na F1.

„To je bilo kao povratak kući. Okusio sam neverovatan život u F1“, rekao je on.

„Ako ništa drugo, to me je više motivisalo, želim da se što pre vratim na F1. Bilo je teško vratiti se, ali ako ništa drugo, sada sam motivisaniji i imam više gladi da se vratim.“

Book Fury vs Usyk on Sky Sports Box Office
Book Fury vs Usyk on Super Sport Box Office

To je jedan od najveжih sportskih dogaрaja u generaciji. Tajson Fjuri i Oleksandr Usyk sudarili su se za neprikosnovenu titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji u subotu 18. maja, uživo na Skaj Sports Box Office-u.

Petak 17 maj
8:50 ujutru: F3 Praksa
10 ujutru: F2 Praksa
12pm: Emilia Romagna GP Practice One (sesija počinje u 12.30 časova)
14h: F3 kvalifikacija
14:55h: F2 Kvalifikacije
15:45h: Emilija Romagna GP Ordinacija Dva (sesija počinje u 16 časova)
17:30h: The F1

F1 prvi put posetio Evropu 2024. godine velikom nagradom Emilije Romagne u Imoli

Subota 18 maj
9 ujutru: F3 Sprint
11:15 časova: Emilija Romagna GP Ordinacija Tri (sesija počinje u 11.30 časova)
1.10pm: F2 Sprint
2.10pm: Emilia Romagna GP Qualifying build-up
15h: Emilia Romagna GP Qualifying
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica
5.30pm: Indy 500 Qualifying

Nedelja 19 maj
7.30 časova: F3 Feature Race
9 ujutru: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Emilia Romagna GP build-up
14h: THE EMILIA ROMAGNA GRAND PRIX
16h: Čekirano zastava: Reakcija Emilije Romagne GP
17h: Tedova beležnica
20h: Indy 500 Qualifying

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.