F1 Akademija: Alpska juniorka Ebi Pulling kaže da je želela da ‘dokaže poentu’ u Majamiju posle kontroverze oko Džede

Britanka Ebi Pulling imala je besprekoran vikend F1 Akademije u Majamiju; Povlačenjem su se pridružili Karun Chandhok i Natalie Pinkham u poslednjoj epizodi Skaj Sports F1 podkasta kako bi razgovarali o njene dve trkačke pobede, plus devojačka Gran pri pobeda Landa Norisa

Ebi Vuče kaže da je „želela da dokaže poen“ u Majamiju nakon što je kontroverzno nasledila pobedu na otvaranju F1 akademije u Saudijskoj Arabiji.

Povlačenje je otišlo u Majami kao lider šampionata nakon što je Dorijana Pin kažnjena sa druge trke u Džedi u martu jer nije usporila posle čekirane zastave i izgubila pobedu.

To je značilo da je britanski Pulling odneo pobedu posle trke, ali je pobedio na stazi u Majamiju u obe trke sa dominantnim vikendom, zauzeo je i pol poziciju i svetla da bi označio pobede.

Ova 21-godišnjakinja je zbog toga produžila svoju prednost u šampionatu na 34 boda više od Pina posle četiri trke.

„Vibracije su bile besprekorne i mislim da sam postigao 57 od mogućih 58 poena tokom celog vikenda, tako da je bilo skoro savršeno“, rekao je Pulling on Super Sport F1 Podcast.

„Dolaskom u Majami, samo sam malo više podigao svoju igru, pogotovo posle Džede i kontroverze, ili kako god želite da je nazovete, to se desilo tamo, kada nisam pobedio na pravom putu. Definitivno sam želeo da dokažem poentu i pokažem da to mogu da uradim na pravom putu.“

Povlačenje: Kamere svuda u Majamiju

Uoči Majamija, F1 Akademija je najavila da će dokuserije o aktuelnoj sezoni biti prikazane na Netfliksu 2025. godine.

Iza kulisa pristup seriji „All-women“ biće sličan F1’s Drive to Survive, što će fanovima pružiti uvid u to šta se dešava van trkačkog automobila u F1 Akademiji.

Vuče, koji je jedini vozač koji je postigao podijum na svakoj trci do sada ove godine, rekao je da je u Majamiju bilo „velikog zujanja“.

„I to je bilo suludo van koloseka, posebno posle objave na Netfliksu. Gde god da se okrenete tu je kamera na licu i mikrofon na ustima, tako da je i na osnovu toga prilično intenzivan.

„Ali mislim da je sjajno staviti nas na tako platformu, pokazati iza kulisa trke i ne radi se samo o uskakanju i iz automobila, toliko toga se još izmiče iz koloseka.“

Povlačenje dualnog trkačkog programa 2024

Ove godine u F1 Akademiji postoji 14 trka sa sedam lokacija, a sledeća manifestacija održava se tokom Vikenda velike nagrade Španije u Barseloni 22-23. juna.

Zandvoort u Holandiji, Singapuru, Kataru i Abu Dabiju su preostala mesta 2024.

To znači da postoje neke velike praznine u kalendaru, tako da se Pulling i ove godine utrkuje u Britanskom F4 šampionatu kako bi održala svoju trkačku oštrinu.

„Trkam se ovog vikenda zapravo u Brands Hatch Indy. Prešla sam iz Majamija u Brendove Indi, prilično velika razlika!“, rekla je ona.

„Radi se o tome da budemo oštri, sigurno. To je nešto što sam uvek govorio, samo mi treba više vremena za sedište.

„F1 Akademija i Roden Automobili imaju podršku podržali su me ove godine i ne mogu dovoljno da im se zahvalim na mogućnostima koje su mi pružili. Ove godine sam u bloku sa tim koliko sam u autu zbog dvojne kampanje.

„Ta dva automobila, iako izgledaju gotovo identično, to su dva zaista različita automobila za vožnju – posebno u Velikoj Britaniji, gde je veoma kul. Idete od nekih 55 stepeni prate temperaturu do 6 stepeni.

„Prilično je teško ali mislim da me to čini boljim vozačem zbog prilagodljivosti. Jedna od najvećih snaga koju možete imati, zajedno sa mentalnom stranom stvari, jeste prilagodljivost. Znati kako da prilagodite svoju vožnju različitim uslovima je zaista važno.“

Vuče: Srećan Lando, brz je Lando

Britanska nacionalna himna čula se tri puta tokom vikenda u Majamiju, dva puta zbog Pullingove pobede, a druga prilika je bila devojačka F1 pobeda Landa Norisa.

Noris je postao 21. britanski vozač koji je osvojio Gran pri i postojao je jasan znak samopouzdanja vozača Meklarena uoči trke, što je Pulling primetio.

„Velika stvar koju sam rekao ove godine je da ću uvek biti pozitivan, da se smejem. Uvek kažem da je srećna Ebi brza Ebi, tako da verovatno razmišlja sa istim načinom razmišljanja – srećan Lando je brzi Lando“, kaže Pulling.

„Jasno se videlo tokom vikenda da je veoma srećan i da može da oseti potencijal automobila.

„Mislim da je um vozačev najjači alat i da se ponekad može zanemariti. Imati jak način razmišljanja zaista može da koristi vašim performansama na stazi. Moraš da veruješ u sebe pre nego što drugi poveruju u tebe.

„Morate stvarno da kažete sebi: ‘Ja ovo mogu i ja sam sposoban’ i da date sebi samopouzdanje, 1.000 procenata, inače možete da uрete u svoju glavu i moћete da zavrљite na loљem mestu mentalno.“

Više o tome čujte od Pullinga dok se pridružila Karun Chandhok i Natali Pinkham u poslednjoj epizodi Skaj Sports F1 podkasta. Ne propustite epizodu Skaj Sports F1 podkasta. Pretplatite se sada na: Apple Podcasts | Spotify | Spreaker

Fury vs Usyk

To je jedan od najveжih sportskih dogaрaja u generaciji. Tajson Fjuri i Oleksandr Usyk sudarili su se za neprikosnovenu titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji u subotu 18. maja, uživo na Skaj Sports Box Office-u. Rezerviši odmah.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.