Lando Noris: Luis Hamilton i Maks Verstapen vode pohvale za dosmenu pobednicu F1 trke posle GP Majamija

„Ako me pobede, sjajno je što je to uradio Lando“, priznaje Maks Verstapen, dok Luis Hamilton izražava oduševljenje kada vidi da Noris i Meklaren uživaju u uspehu; Noris je odneo tek drugu pobedu Meklarena u proteklih 12 godina

Luis Hamilton i Maks Verstapen predvodili su počasti Landu Norisu nakon što je vozač Meklarena postao najnoviji pobednik trke Formule 1 – i jedan od njegovih najpopularnijih – na Velikoj nagradi Majamija.

U 110. gran priju svoje petogodišnje karijere na vrhunskom nivou, Noris je iskoristio priliku koju mu je pružio sretan sigurnosni automobil kako bi održao vođstvo trke koju je nasledio odlaganjem jedinog zaustavljanja jame, a onda se impresivno povukao iz Verstapena kada se trka ponovo pokrenula kako bi zapečatio impresivan devojački trijumf.

Norisu, jednom od najcenjenijih i najzadovoljnijih vozača ovog sporta, čestitao je niz svojih vršnjaka usred jubilarnog Meklarenovog slavlja u pit lejnu posle trke. Zahvalnost pokazana prema 24-godišnjaku nastavljena je u posttrkanim intervjuima brojnih najvećih imena mreže i postojećih pobednika trke.

„Zaista sam srećan zbog Landa“, rekao je sedmostruki šampion Hamilton, rekorder u F1 trci, da bi Super Sport F1.

„Tako poseban trenutak da osvojiš svoj prvi Gran Pri.

„Počeo sam u Meklarenu i zaista sam srećan što ih vidim ponovo na vrhu. Prošlo je mnogo vremena.“

Verstapen, koji iznenađujuće nije imao odgovor na Norisovu brzinu u 24 kruga do samog finiša posle restarta, prijatelj je vozača Meklarena daleko od staze i bio je zadovoljan kada je video da se Britanac probija u krug pobednika F1.

„Ako me pobede, sjajno je što je to uradio Lando“, priznao je Verstapen.

„On to zaslužuje. Prošlo je mnogo vremena i biće prvi od mnogih.

„Možda je i za njega malo olakšanje što sada ima tu pobedu, ko zna šta će se dalje dešavati.

„Ali sigurno su imali jak vikend. Možda je bilo malo neuredno i dalje (u subotu) ali danas su leteli – a naročito je Lando leteo. Tako da definitivno veoma srećna zbog njega.“

‘On to definitivno zaslužuje’ – rivali puni hvale za Norisa

Čarls Lekler: „Zaista sam srećan zbog Landa. Koliko god svi želeli da pobedimo jedni druge i da izađemo na vrh, uvek je emotivno videti toliko emocija na jednom od vaših konkurenata.

„Svi smo odrasli zajedno. Maks i ja smo bili u istoj kategoriji, ali ti uvek paziš na mlađe kategorije.

„Sećam se da sam gledao u Landa, kada smo svi imali isti san da jednog dana budemo vozač Formule 1.

„Onda kada jednom postignete to što želite očigledno želite prvu pobedu. Sećam se svoje prve pobede i to je veoma, veoma poseban trenutak.

„Rekao sam mu već da treba da uživa što je više moguće. On to definitivno zaslužuje.“

Džordž Rasel: „Očigledno srećan što vidim da je Lando konačno došao do pobede. Izgledalo je zasluženo. Dugo je radio neverovatan posao.“

SADA PROMO APRIL 2024
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.