Luis Hamilton: Iskreno objašnjenje Kevina Magnusena za ‘glupu taktiku’ u Majami GP Sprint ‘prilično kul’

Kevin Magnusen je takođe pozvao stjuarde nakon što je sakupio četiri odvojena vremenska penala u Sprintu od 19 krugova zbog „navodnog nesportskog ponašanja“; Gledajte kvalifikacije za GP Majamija uživo u 9 uveče, uoči nedeljne trke u isto vreme, na Super Sport F1

Luis Hamilton je pohvalio „iskreno“ objašnjenje Kevina Magnusena za snažnu defanzivnu taktiku u kojoj je vozač Haasa pokupio niz penala u SPRINT-u Majamija.

U zabavnoj trci od 19 krugova bez manjka incidenata, Magnusen i Hamilton su se upleli u žestoku borbu za poslednji bod u kojoj je vozač Haasa zapošljavao sve očajnije mere za odbranu osmog mesta od svog rivala iz Mercedesa.

Magnusen je, trčeći za jedno mesto iza haas timskog kolege Niko Hulkenberga, pokupio tri odvojena vremenska penala od stjuarda u ukupnom iznosu od 30 sekundi zbog tri puta istrčavanja van staze i ostajanja ispred Hamiltona – a drugi incident je čak video da automobili prave kontakt.

Magnusen, koji je takođe pokupio dodatnu sankciju od pet sekundi zbog ponovljenih prekršaja ograničenja staze, kasnije je pozvan stjuardima na osnovu optužbe za „navodno nesportsko ponašanje“ uoči glavnog kvalifikacionog sata u subotu uveče u 9 uveče.

Magnusen je rekao da nema dilemu oko bilo koje kazne koja mu je izrečena i priznao je da je morao da pribegne onome što je prihvatio da su „glupe taktike“ kako bi pomogao Hulkenbergu da ostane na sedmom mestu ispred i da se ne nađu na udaru ni Hamiltona ni RB Jukija Nunode u završne krugove.

„Svi penali su bili zasluženi – u to nema sumnje“, rekao je Magnusen Super Sport F1. „Ali morao sam ponovo da igram igru.

„Bio sam u veoma dobroj poziciji iza Niko tamo. Na početku trke sam stekao dosta pozicija i bio u P8.

„Štitio sam dobro od Luisa jer sam imao DRS iz Niko i imao sam dobar tempo.

„Onda je Niko presekao šikanu i ja sam izgubio DRS. Niko je to mogao da mi vrati da mi vrati DRS da štitim jer bismo onda lako bili P7 i P8.

Umesto toga, bio sam stvarno ranjiv na Luisa. Počeo sam da se svađam sa njim kao lud i morao sam da stvorim jaz kao u Džedi.

„Počeo sam da koristim tu glupu taktiku koju ne volim da radim, ali na kraju dana sam odradio posao kao timski igrač i Niko je postigao svoje poene jer sam dobio taj jaz za njega tako da Luis i Nunoda nisu mogli da ga uhvate.

„Uopšte ne onako kako ja volim da se trkam, ali to je bilo ono što sam morao da uradim danas.“

Kada mu je Magnusenov komentar stavljen, Hamilton je dao otmen odgovor na Dancino rezonovanje.

„Mislim da je to prilično iskreno od njega – i mislim da je to prilično kul“, rekao je sedmostruki šampion.

„Imali smo dobru trku. Bilo je malo na ivici na nekim mestima, ali to je ono љto volim. Volim da se trkam jako i, za mene, nisam bila baš frustrirana ili tako nešto.

„To je ono što radiš da bi radio kao tim, tako da bravo.“

Iako je Magnusenova odbrana pozicije u trećem incidentu bila takva da je Hamilton pao iza Tsunode, vozač Mercedesa je na kraju prošao Haas i onda, na poslednjem krugu, RB prešao liniju na osmom mestu.

Međutim, došlo je do skoro momentalne žaoke u repu za vozača Mercedesa pošto su stjuardi izdali Hamiltonu kaznu od 20 sekundi umesto vožnje nakon što je utvrđeno da je vozio prebrzo u pit lejnu kada je Sigurnosni automobil odveo čopor kroz servisni put u ranim krugovima trke.

Ironično, Hamilton je bio centralno umešan u incident u prvoj krivini koji je pokrenuo Sigurnosni automobil nakon što je stupio u kontakt sa Fernandom Alonsom iz Aston Martina dok je pokušavao da se pomeri iznutra, što je izazvalo lančanu reakciju više automobila i završilo penzionisanjem Landa Norisa i Lensa Strola.

Subota 4. maj
8pm: Miami GP Qualifying build-up*
9pm: Miami GP Qualifying*
11pm: Ted’s Qualifying Notebook*

Nedelja 5. maj
6.05pm: F1 Academy Race 2
7.30pm: Grand Prix Sunday Miami GP build-up*
9pm: THE MIAMI GRAND PRIX*
11pm: Chequered Flag: Miami GP reaction*
Ponoć: Tedova sveska*

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

SADA PROMO APRIL 2024
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.