Lijam Loson će testirati F1 automobil Red Bula za 2024. godinu na Silverstonu, dan snimanja usred sve većeg pritiska Serđa Pereza

Rezervni vozač Red Bula Lijam Loson, koji gleda na buduće sedište sa punim radnim vremenom, završava promotivni dan u svom sadašnjem automobilu u četvrtak; planirani test dolazi usred sve većeg pritiska na Serhija Pereza, a Kristijan Horner priznaje da je trenutna forma Meksikanca „neodrživa“

Lijam Loson vozi Red Bulovu Formulu 1 za 2024. godinu na Silverstonu u danu snimanja u četvrtak na testu koji dolazi u vreme kada raste pritisak na podočnjaka Serhija Pereza.

Novozelanđanin Loson (22) služi kao rezervni vozač oba F1 tima Red Bula i gleda na buduće stalno mesto u njihovoj štali. Impresionirao je u petotrci kameo za RB, tada poznatu kao AlfaTauri, prošle godine kao zamenu za povređenog Danijela Rikarda, postigavši poene na svom trećem trkačkom nastupu u Singapuru.

Loson će se u četvrtak kandidovati u aktuelnom šampionatu vodećeg R20 dok Red Bul završi svoj drugi od dva dozvoljena dana snimanja ove godine u promotivne svrhe kada je trčanje na stazi ograničeno i strogo propisano propisima F1.

U okviru svog rezervnog programa za 2024. godinu, Loson bi takođe trebalo da testira automobil AlfaTauri u Imoli 2022. godine krajem ovog meseca.

„Ti testovi su planirani već neko vreme, tako da oni nisu nešto što se tek pojavilo, oni su planirani već nekoliko meseci“, rekao je direktor Red Bul tima Kristijan Horner Super Sport F1 posle prošlonedeljnog britanskog GP.

„Lijam je naš test i rezervni vozač, to je njegov posao.

„Ali Checo, bio je ovo uћasan vikend za njega.“

Koliki je značaj Lawsonovog testa i šta je ‘dan snimanja’?

U izolaciji, kao što Horner sugeriše, predstojeće trčanje u Red Bull Racing i RB mašineriji jednostavno čine najnoviji deo Lawsonove planirane rezervne uloge ove godine i prilika su za njega da se vrati za volan na stazi za godinu dana kada mališan nema trkački program.

Ipak, s tim da su mogućnosti u sezoni da se pokrene u aktuelnoj F1 mašineriji izuzetno ograničene, test od četvrtka u Red Bulu izazivač 2024. je nesumnjivo još uvek prilika da Loson pokaže na kome se trenutno nalazi.

‘Snimajući dane’ – od kojih su F1 odevne kombinacije dozvoljene dve godišnje – dizajnirane su za timove da hvataju sadržaj svojih automobila na pravi kolosek dok se takođe redovno koriste u ‘shakedown’ svrhe uoči predsezonskih testiranja. Red Bul je završio svoj prvi dan snimanja u godini na Silverstonu u februaru, a Perez i Maks Verstapen su debitovali na novom RB20.

Svaki dan snimanja ograničen je na 200 kilometara trčanja na stazi – što bi, u slučaju četvrtka, bilo 33 kruga punog Silverston GP kola – a automobil koji je u upotrebi mora da ima gume posebno dizajnirane za takve događaje od strane Pirelija.

Lawson ćaska sa Red Bull savetnikom Helmutom Markom i glavnim izvršnim direktorom RB Peterom Bayerom

I dok Lawsonovo trčanje svakako nije pravljenje ili pauza za njegovu Red Bull karijeru i njegove nade da će imati puno radno mesto F1 na mreži u jednom od njihova dva tima, iz perspektive 22-godišnjaka da li će on vidno dobro nastupiti u četvrtak na drugom mestu onda bi to pomoglo da pokaže da je vodeća alternativna opcija za svetske šampione ako neko bude potreban ili kasnije ove ili sledeće sezone.

Smatra se da Perezova pozicija nije pod neposrednom pretnjom kod mađarskog i belgijskog GPS-a da će doći pre kraja meseca pre nego što F1 krene u svoju letnju pauzu.

Međutim, 34-godišnjak je pod sve većim pritiskom da krene ka toj avgustovskoj pauzi kako bi brzo pronašao izlaz iz pada forme zbog koje je u proteklih pet trka postigao samo 11 poena.

Horner priznao da je Perezova trenutna forma ‘neodrživa’

Perez nije postigao nijedan poen na prošlonedeljnom britanskom GP pošto je izdržao još jedan bedni vikend na Silverstonu.

Nakon što se zavrteo u Q1 i kvalifikovao se na 19. Timski kolega Verstapen završio je trku na tesnom drugom mestu od Mercedesovog Luisa Hamiltona.

Perez je poslednji put završio na podijumu pre osam trka u Kini dok je Verstapen od tada tri puta polepljivao.

„On zna da je neodrživo ne dati poene“, izjavio je Horner posle prošlonedeljne trke.

„Moramo da postižemo poene u tom autu.

„On zna svoju ulogu i metu. Niko nije željniji od Čeka da ponovo pronađe svoju formu.“

Perezova neposredna budućnost Red Bula delovala je sigurno kada su 4. juna objavili da je potpisao dvogodišnji produžetak ugovora. Ali smatra se da dogovor sadrži CErtain performance clauses, što je Horner takođe oštro nagovestio kada su ga pitali o borbama njegovog vozača poslednjih nedelja.

Pita direktno od Super Sport F1’s Martin Brundle tokom britanskog GP vikenda ako je sada poželeo da nisu potpisali Pereza za sledeću godinu sasvim rano, odgovorio je: „To je brutalno teško pitanje ali, naravno, u trenutku kada potpišete vozača sadržaj bilo kakvog dogovora neće biti svima obelodanjen (medijima).

„Tako da je imalo apsolutnog smisla potpisati Checo u tom trenutku, ali ovo je posao u kojem postoje pritisci da se isporuči.“

Uprkos tome što Perez nije imao bodova i nestanka nivoa dominacije aktuelnog šampiona 2023. godine, Red Bul je i dalje konstantno povećavao svoju ukupnu prednost u šampionatu Konstruktora u poslednje četiri trke na ono što stoji kao prednost od 71 poena posle Silverstona.

Međutim, njima je za sada priušten prostor za disanje od strane drugoplasiranog Ferarija, njihovih najbližih izazivača iz rane faze sezone, spuštajući se na nedavnim trkama.

Meklaren i Mercedes su nadigrali Red Bul u proteklih pet trka, a nekadašnjih samo 78 bodova sada ima 115 zaostatka u šest trka. Nedeljna trka na Silverstonu obeležila je pola puta sezone 24 trke 2024.

Ni Rikardova budućnost još nije sigurna

Losonski silverstonski izlazak u aktuelnom Red Bulu dolazi godinu dana od kada je Rikardo dobio izlazak u tada poslednji automobil tima na testu na Silverstonu posle britanskog GP.

Rikardo, koji je i sam u to vreme obavljao rezervnu ulogu u Red Bulu pošto se vratio na svoje mesto posle izlaska iz Meklarena, vozio je u Pirelli testu guma, kada planove za trčanje kontroliše F1 proizvođač guma.

U tom slučaju, Rikardova predstava u RB19 bila je dovoljno impresivna da je dovela do toga da Horner i Savetnik Red Bula Helmut Marko odmah predaju Australijancu povratak F1 na račun Nyck de Vriesa na AlphaTauri.

Ali, godinu dana posle toga, Rikardoova budućnost sada ostaje daleko od izvesne.

Dok je timskom kolegi JukiJu Ćunodi već uručen produžetak ugovora za 2025. godinu u RB, Rikarda tek treba da sazna da li će i on zadržati ili ne.

Loson takođe ostaje alternativa u RB, jer bi teoretski Perez bio Red Bul koji bi napravio bilo kakvu hitnu promenu u seniorskom timu pre sledeće sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.