Mercedes donosi još ažuriranja automobila mađarskim i belgijskim GPS-ovima dok se nastavlja guranje posle pobeda iza leđa

„Ima još toga što treba da dođe u smislu performansi“, obećava šef Mercedesa Toto Volf kao pobednici poslednja dva gran prija sa ciljem da nastave oživljavanje formegledajte F1 sledeću trku na mađarskom GP 19-21 jula, uživo na Super Sport F1

Mercedes će doneti dodatna ažuriranja automobila na obe poslednje dve trke sezone pre F1 letnje pauze dok se budu nadmetali da održe svoj nedavni porast forme.

Pošto su prošli 18 meseci bez jednog od svojih vozača koji su stajali na gornjem koraku podijuma usred dugotrajne potrage za nedostižnim probojom u aktuelnoj eri propisa, bivši šampioni odneli su pobede sa Džordžom Raselom u Austriji i Luisom Hamiltonom na Silverstonu.

Mercedes je zasluge za konstantan paket nadogradnji uveden na njihov automobil od majskog Emilije Romagne GP pripisao prekretnici, a tim je izvestio da se W15 sada ponaša na očekivani način.

I Toto Volf, direktor Mercedesovog tima, potvrdio je posle Silverstona da će još novosti stići u W15 za runde Iza leđa Mađarske – gde je ekipa bila na pol poziciji poslednje dve godine, doduše nije pobedio u trci – i Belgija pre tradicionalne pauze početkom/sredinom avgusta u kalendaru i obaveznog letnjeg gašenja fabrike.

„Pronalazimo performanse, stavljamo ga na auto i to se prevodi u vreme kruga“, rekao je Volf.

„To nije bio slučaj poslednje dve godine.

„Ima još toga što treba da dođe u smislu učinka. Donosimo novosti u Budimpeštu i Banju.

„Ali sa druge strane ne smemo da se zanosimo. Imali smo pobedu (u Austriji) koja je imala koristi od njih (Maks Verstapen i Lando Noris) tangiranje ali smo (na Silverstonu) imali iskrenu pobedu.

„Imali smo pravi tempo, mogli ste da vidite Džordža i Luisa u vođstvu, i skoro pod svim uslovima smo bili tamo.“

Upitan da objasni šta se iznenada promenilo kako bi im se omogućilo da naprave dosledne korake napred u performansama nazad napred napred, Volf je rekao: „Bio je trenutak koji je vodio Džejms (Alison, Tehnički direktor Mercedesa) iznenada su podaci imali smisla – i jaz.

„Uglavnom način na koji smo izbalansirali automobil i kako smo mogli da ga dovedemo na bolje slatko mesto. To je bilo glavno mesto. To nije bilo čudesno prednje krilo, to je više bila ravnoteža koju smo postigli“.

Kao rezultat toga, Mercedes je postigao najviše poena od bilo kog tima na poslednja četiri Gran prija. I zaista, s obzirom da se činilo da su u opasnosti da budu presečeni od svojih glavnih rivala na stajalište ranije u ovosezonskom šampionatu, oni su samo 81 bod nazad na sada nedovoljno potcenjenom Ferariju za drugo mesto na poziciji timova.

Rasel, koji je takođe zauzeo motku na Silverstonu u sklopu mercedesovog zaključavanja u prvom redu, saopštio je da se Mercedes „jasno vratio“ na dokaze od prošlog vikenda kada su se rivalili Meklarenu za najbrži automobil usled izazovnih uslova oko jedne od F1 najbržih staza.

„Zaista se tako oseća“, rekao je Volf u dogovoru sa svojim vozačem.

„(U Austriji) nismo bili daleko, kada pogledate jaz koji smo imali pre pada (Verstapen-Noris) bilo je to možda dve desetine po krugu, ili malo više, i to je najbliže što smo dugo bili na stazi koja nam se nije toliko dopala u tempu.

„To nam je dalo nagoveštaje da bi moglo da bude mnogo bolje.

„Iskreno, nismo mislili da će to biti Silverston zbog samo sitnica koje smo stavili na auto, više smo očekivali Budimpeštu ili Banju, ali, slažem se sa Džordžom, opravdali smo to što radimo upravo u ovom trenutku.“

Da li je Mercedesova poboljšana forma promenila nešto za njihovo upražnjeno mesto 2025?

S obzirom da je fokus bio na poboljšanju njihovog bogatstva na pravom koloseku, Mercedes tek treba da odluči ko naslediće Hamiltona na mestu timskog kolege Rasela za 2025. godinu kada sedmostruki šampion krene u Ferari krajem godine.

Na to je delimično uticala činjenica da je Andrea Kimi Antoneli, perspektivna opcija tima koji je prošle subote pobedio u svojoj devojačkoj F2 trci na Mokrom na Silverstonu, već na Mercedesovim knjigama kao mlađi vozač, što znači da ekipa ima luksuz da čeka da vidi kako će se razvijati italijanska godina u seriji hranilica.

Izduženi vremenski okvir konačne odluke je izgleda presudio Karlosu Saincu, koji je ostao bez Ferarija da bi vozio za Hamilton, pošto je Španac u početku insistirao na ranijoj odluci o svojoj budućnosti. Međutim, činjenica da Sainz ostaje na tržištu tokom leta izgleda da ga je vratila i u jednačinu.

Volf je, iako je umanjivao ideju da je iskorak tima u formi, i činjenica da su se iznenada vratili u prvi plan u pravcu 2025.

„Na neki način moramo da ostanemo mirni, nastavimo sezonu, nastavimo da se fokusiramo na automobil i onda pogledamo da li su opcije i dalje iste“, rekao je on.

„Ali nije kao da menja sve naopačke.“

Iako se čini da su šanse za odvažan potez da namami Maksa Verstapena iz Red Bula, gde svetski šampion ima ugovor do kraja 2028. godine, po svemu sudeći jenjavale bar za sledeću godinu, Volf nije mogao da odoli kvizu posle trke na Silverstonu u kojoj je Holanđanin završio na tesnom drugom mestu od Hamiltona.

„Ne znam, imao je mnogo prilika da pogleda auto u trci!“, našalio se Volf.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.