Martin Brundle o britanskom GP: Olakšanje Luisa Hamiltona na Silverstonu i strategija Landa Norisa Meklaren žali

Martin Brundle iz Skaj Sportsa donosi konačnu presudu vlažnom, ali divnom vikendu epske akcije Formule 1 na Silverstonu – uključujući značaj Luisa Hamiltona koji je okončao svoje dugo čekanje na još jednu pobedu i kako je trka pobegla Landu Norisu i Meklarenu

Šta. A. Trka. Toto Volf je to savršeno sumirao kada je epski pogon Luisa Hamiltona opisao kao bajkovitu pobedu.

Olakšanje za Hamiltona bilo je jasno da svi čuju i vide sa njegovim u početku nekontrolisanim plačljivim i iskrenim radio porukama. Demoni Abu Dabija 2021. godine, i nedostatak pobeda u proteklih 56 trka u nevoljnom automobilu, do te mere su konačno ugašeni za njega i ekipu Mercedesa. To je bio suzavac.

Luis je nekako pronašao motivaciju i posvećenost, okružen mnogo mlađim vozačima, da nastavi da trenira, uči, putuje i veruje u sebe u protekle dve sezone.

A kada se ukazala prilika, nije hteo da je pusti.

Britanska mreža 1-2-3 koja je postavila scenu

Silverston je imao odličan četvorodnevni sveobuhvatni festival uprkos najboljim naporima užasnog vremena. Srećom na dan trke to su bili lagani pljuskovi prilično jaka kiša koja je lepo začinio Gran pri.

Trojica Britanaca koji su naseljavali prva tri mesta na mreži, posle vrhunskih napora Džordža Rasela za pol poziciju upravo su izbacili timskog kolegu Hamiltona, a sve popularniji Lando Noris na trećem, bio je samo ulaznica za većinu ogromne gužve.

Maks Verstapen je zloslutno bio četvrti na mreži uprkos oštećenju aero poda posle puta kroz zamku šljunka, u Red Bulu koji više ne izgleda kao najbrži automobil, i s vremena na vreme pomalo nezgodan, s obzirom na poboljšanja meklarena i Mercedesa.

Ferariju je nedostajao ultimativni tempo i imali su mizeran nalet od te slavne pobede Monaka, čak su morali da se vrate unazad na svojim aero ažuriranjima kako bi se udaljili od poskakivanja. Čarls Lekler ima posebno težak period pošto je samo jednom postigao bodove u četiri trke od Monaka.

Da Ferari bude nadjaиan od strane njihovog tima za muљterije Haas u rukama Niko Hulkenberga bilo je posebno bolno za njih. Ekipa smatra da će se uskoro naći na vrhu problema.

Izložene epske veštine vozača usred ranog mokrog haosa

Toliko toga se desilo u trci da nisam mogao da počnem da se prisećam hronologije svih događaja takvog haosa, bili smo potpuno angažovani u kutiji za komentare samo smo ostajali na vrhu akcije uživo kako se odvijala, a trka je neprestano jecala i tekla.

Četiri vozača smatraju da je, sa ubeđenjem i kredibilitetom, trebalo da pobede.

Rasel je savršeno odveo od šipke i držao se njišući se napred. Kako je kiša počela da pada na znak prognoza, malo se mučio dok ga je Hamilton koristio kao referentnu tačku i zatvarao se da prođe u finom stilu na krugu 18. Mada bi ih Noris obojicu proљao do kruga 20.

Raselov Mercedes je počeo da gubi pritisak vode i alarmi su se pojavali na njegovom volanu nekoliko krugova pre nego što je nažalost morao da se penzioniše u krugu 33. Ali ne pre nego što je izgubio vođstvo, a onda se zabio iza Hamiltona za dupli niz što uvek podrazumeva čekanje da se posada pregrupiše i da se gume pročitaju, što košta dragoceno vreme.

Samo da podsetim da svaki tim ima samo jednu stanicu za zaustavljanje oba automobila, i tako ako trče blizu zajedno u trci i bude kiše ili sigurnosnog auta na primer, drugi od dvojice vozača će morati da čeka u redu za servis ili da ide oko drugog kruga. U nekim pitlanima nema dovoljno mesta za slaganje ali se ipak dešava.

Postojala je faza oko kruga 16 kada je staza bila mokra i samo se snalazila na klizavim ali previše suvim za srednje gume, a ne da je zaustavila Leklera i Serhija Pereza, između ostalih, valjajući kockice i uklapajući ih u svakom slučaju pre nego što se momentalno pokaje.

Sada je bilo jasno da vozači Meklarena imaju više samopouzdanja i stiska kada su obojica iz Merca izašli na ekspanzivni asfalt koji je pobegao zauzvrat jedan. Vozačke veštine u emisiji su bile epske u tako izazovnim uslovima, dok su kontrolisale neizmerno moćne automobile na Silverstonu strašno brzom rasporedu.

Ključne strategije odluke meklaren je pogrešio

Kako je kiša nastavila da pada trenutak je došao do konačno jame za srednje gume, a Verstapen i Red Bul, zajedno sa Karlosom Sainzom i Ferarijem, i Hulkenbergom na Haasu, nazvali su to dobro na krugu 26. U međuvremenu, Hamilton, Rasel (još uvek u trci u ovom trenutku) i Noris su svi uložili krug kasnije što je i dalje bilo u redu.

Iz nekog razloga, McLaren je odlučio da to ne uradi duplo slažu svoje automobile i, umesto da Oskar Pjastri malo uspori u drugom i po razmaku nazad do Hamiltona, i odustanu od nekoliko sekundi čekajući servis, ponovo su ga poslali okolo. Staza je sada bila previše vlažna za mrlje i loše je izgubio.

Gledajući Pjastrov tempo u poslednjoj fazi trke na svežim srednjim složenim suvim gumama, mladi Australijanac postaje drugi vozač koji može da tvrdi da bi pobedio u trci sa validnošću, ali bi završio tek na četvrtom mestu.

Pošto su i Mercedes i Meklarensi tako blizu jedan drugom ovo je Dalo Red Bulu više slobode sa Verstapenom za optimalne pit-stop odluke, pošto je Perez bio daleko iza toga što je krenuo od pitlana i onda ta rana greška prelaska na srednje gume.

Sledeća odluka je bila kada parkirati teško neraspoložene srednje gume na stazi za sušenje veša, i sa kojim jedinjenjem zalizane suve gume koristiti do kraja trke.

Nažalost, Meklaren i Noris bi pogrešili po dve tačke optužnice. U krilu 39, krug kasnije od Hamiltona, Verstapena, i Pjastri, Lando je presliљao svoj vlaћni jamski deo i sporije stao.

Da stvar bude gora, tim ga je pitao da li želi da pokrije Maksa na svežim tvrdim gumama ili Luisa na korišćenim mekim gumama.

Ovo je bilo čudno pošto je ekipa posebno sačuvala dva nova seta omiljenih srednjih složenih guma za trku za oba vozača. Noris se odlučio za meke složene gume, ali ovo nije trebalo da bude njegova odluka sa svim ostalim dostupnim činjenicama.

Kao što sam gore napomenuo, Pjastri je bukvalno leteo sa svojim novim srednjim gumama, i tako sada imamo trećeg vozača u Norisu koji sa pravom može da tvrdi da je trebalo da pobedi u trci.

‘Nema sumnje da nas sada ima zaista epskih 18 meseci’

Verstapenu je nedostajao suvi tempo u svom Red Bulu u ranoj fazi i kaže da je zamišljao peto ili šesto mesto. Ali se držao toga, dobro je sarađivao sa svojim inženjerom, i vrlo dobro je upalio svoje nove gume da bi krenuo posle Norisa i Hamiltona u fazi zatvaranja.

Lako je poslao Norisa, koji se borio za ravnotežu na mekim gumama, a onda se zatvorio u sekundu i po od Hamiltona kada je čekiranu zastavu odmotao na krilu 52 na brzo reagovanje okupljenih.

Maks nije četvrti vozač koji je osetio da je trebalo da pobedi u trci, bio je prijatno iznenađen drugim mestom i opet produžio svoju šampionsku prednost, na zdravih 84 boda.

Naravno, četvrti vozač koji je mogao da pobedi zaista je to uradio, i to u nekom stilu.

Hamilton je dobro upravljao gumama u poslednjih 14 krugova i zadržao je svoju staru nemezu za devetu pobedu na Silverstonu, nekih 17 godina posle prve u F1, što mu je dalo 104 pobede i 199 trofeja na podijumu u dosadašnjoj karijeri.

On je takođe postao šesti pobednik u 12 trka do sada ove sezone. Imali smo samo tri pobednika u svim prošloj sezoni, i ne sumnjam da nas sada juri zaista epskih 18 meseci F1 trke, pre nego što se pojave potpuno novi automobili za 2026.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.