Britanski GP: Lando Noris ‘sit’ dok Meklaren priznaje greške nakon što je propustio pobedu Silvestona

Lando Noris je završio na trećem mestu Velike nagrade Britanije, pošto je u završnoj fazi izgubio mesta od Luisa Hamiltona i Maksa Verstapena; Noris je vodio na Silverstonu pre nego što je loš izbor guma na poslednjoj stanici upropastio šanse vozača Meklarena za pobedu

Lando Noris je priznao da mu je „dosta“ pošto je tesno propustio još jednu pobedu Formule 1 na Velikoj nagradi Britanije.

Noris je došao sa četvrtog mesta i preuzeo vođstvo na svojoj domaćoj trci, ali su britanski vozač i njegov tim Meklaren zajedno napravili nekoliko grešaka oko poslednjeg zaustavljanja jame koja je ustuknula od vođstva do eventualnog pobednika Luisa Hamiltona, pre nego što ga je Maks Verstapen položio za drugo mesto u završnoj fazi.

Otkako je u maju odneo svoju devojačku F1 pobedu na Velikoj nagradi Majamija, Noris je imao velike šanse za pobedu na pet od šest trka koje su usledile, ali nije uspeo da iskoristi najdosledniji trkački tempo u tom periodu.

„Znam (to je podijum u britanskom GP) ali dosta mi je samo da kažem da je trebalo bolje i da je trebalo da uradim ovo i da sam mogao to da uradim, ili šta god“, rekao je Noris Super Sport F1.

“ Ne zanima me da li je potrebno vreme, ne želim da treba vremena. Trebalo bi to da uradim sada, trebalo bi da pobeđujemo sada. Trebalo bi da donosim bolje odluke od onoga љto donosim.

„Samo sam razočaran, to je pobeda. To je pobeda u Formuli 1 i neću da se zadovoljim nečim manjim kada je trebalo to da ostvarimo“.

Dodavanjem Norisa u završnoj fazi, Verstapen iz Red Bula je produžio prednost u odnosu na Britanca na vrhu pozicije vozača na 84 poena.

Noris je završio na drugom mestu od Verstapena u Imoli, Kanadi i Španiji, pre nego što je šteta pretrpljena u sudaru njih dvojice kada su se borili za vođstvo u Austriji prošlog vikenda primorala Norisa da se povuče.

„Nisam (strog prema sebi)“, nastavio je Noris.

„Da li je trebalo da pobedimo u trci danas? Da? Jesmo li? Ne. Tako da neću biti zadovoljan sa još jednim trećim mestom. Izgubila sam više poena od Maksa, tako da neću biti zadovoljna sa tim.

„Mnogo dobrih stvari, ima pozitivnih, da, ali biću zadovoljan samo krajnjim rezultatom, a nisam.“

Noris: Meki poziv na gume nije ostavio šanse za pobedu

U trileru na Silverstonu, Noris je pao sa trećeg na mrežu na četvrto mesto pošto ga je prošao Verstapen u uvodnom krugu, ali je uspeo da se probije do vođstva dok je Meklaren bio odličan u klizavim uslovima kada je kiša počela da pada.

Noris je držao vođstvo pošto je teža kiša naterala teren da se prebaci na srednje gume, i održavao prednost nad Hamiltonom sve dok kiša nije popustila da bi se postavila ključna poslednja stanica za povratak na klizave gume.

Hamilton je došao krajem kruga 38 pošto je Noris ostao napolju na daljem kolu, što je omogućilo Mercedesu da dobije na vremenu na bržem kompleksu, dok je vozač Meklarena napravio problem tako što je malo utrčao duboko u svoju pit-kutiju kako bi izgubio dalje vreme.

Ali, što je najvažnije, Meklaren je Norisu dao istu meku gumu na koju je Mercedes stavio Hamiltona za preostalih 13 krugova.

Verstapen, koji je jamčio u isto vreme kada i Hamilton, bio je na tvrdim gumama, što je Holanđaninu dalo više slobode da gura bez straha da će pretrpeti degradaciju u završnoj fazi.

Norisa je uhvatio i prošao Verstapen na krilu 48, dok je Hamilton relativno lako uspeo da se održi za pobedu. Frustrirajuće za Meklarena, Norisov timski kolega Oskar Pjastri pokazao je snažan tempo u poslednjem krugu iste nove srednje gume koju je Noris imao na raspolaganju.

Osvrćući se na svoje žaljenje, Noris je rekao: „Samo njih dvojica na kraju. Samo na koju gumu da boksujem i krug prekasno. Mislim da je krug prekasno na meni. To je samo osećaj vozača i znanje vozača kada da boksuje i Luis je uradio bolji posao od mene na toj strani.

„Boks do mekog, to je timski poziv, to je između mene. Toliko dobrih delova, ali, opet, samo par koji nas je izneverio i odbacio pobedu tako razočaran.“

Objašnjavajući zašto su on i ekipa došli do odluke da uklope meku gumu, Noris je rekao: – Luis je bio na njemu, pobedio je u trci.

„To nije pogrešan poziv ali mi smo užasni na mekim gumama kao tim. Samo zbog ravnoteže automobila i načina na koji radi. Uvek smo bili loši na toj vrsti guma, Mercedes je uvek bio jako dobar tako da skoro da nisam imao šanse da ih pobedim.

„Očekivao sam da ću izaći ispred Mercedesa, nisam, ali čak i da sam izašao ispred ne bih pobedio u trci jer smo bili prespori“.

Stela: Jamski zid treba da oduzme odluke vozačima

Direktorka Meklaren tima Andrea Stela priznala je da je izvršen pogrešan poziv u vezi Norisove gume.

Stela je takođe priznala da je Meklaren napravio grešku ranije tokom trke kada je odlučio da ne udvostruči niz Pjastri iza Norisa u boksu, što je rezultiralo padom Australije sa drugog na peto mesto kada su lideri prešli na srednje gume na kiši.

„Teški uslovi, pomešani. Treba da se naiрu mnogi pozivi. Mnogi su bili u pravu ali postojao je par koji bi u dogledno vreme uradili drugačije“, rekla je Stela Super Sport F1.

„Mislim da bismo priznali da smo dajući još jedan krug sa Oskarom izgubili mnogo vremena pre odlaska na srednje gume. Nismo želeli da izgubimo vreme u duploj gužvi, ali u najkraćem, to bi bila ispravna stvar.

„A drugi poziv je da je sa Landom trebalo da idemo na srednje gume na kraju umesto da pokušavamo da pariramo Luisu. Mislim da bi bilo sigurnije da smo bili konkurentniji na kraju trke, a čak i da je Luis bio u prednosti posle zaustavljanja, onda mislim da bismo imali šansu na kraju trke sa konzistentnijim gumama.

„Lako je u dogledno vreme. Sve su to prilike za rast i usavršavanja kao tim. Mislim da je sve u svemu, sjajno još jednom za Meklarena da bude u podijumu, Oskar P4, mnogo bodova – važno za oba šampionata“.

U slučajevima i Norisa i Pjastri, dugi razgovori između vozača i jamskog zida odigrali su se preko timskog radija, što je Stela priznala da je doprinelo donošenju pogrešnih odluka.

„Za to što i Oskar nije išao još jedan krug i za Landa nije išao mekano, nego je zapravo išao na medijum, to je trebalo da bude poziv jamskog zida“, dodao je on.

„Zato preuzimamo odgovornost za to. Vozači, oni već drže sebe prilično zauzetim u održavanju svog automobila na pravom putu u ovim uslovima. Jamski zid ima više informacija. Na nama je da obavimo ove pozive.

„Rastećemo i učićemo, ali smo takođe uzbuđeni i ohrabreni što stalno budemo konkurentni i borimo se napred. Pomalo gorko-sladak dan jer znamo da smo mogli da pobedimo u trci, ali na kraju krajeva mnogo pozitivnih i preuzimamo odavde radujemo se sledećim događajima.“

Uprkos tome što nisu uspeli da maksimalno iskoriste svoj potencijal, Meklaren je bio najbolji strelac na poziciji konstruktora, smanjio je svoj deficit liderima Red Bula na 78 poena i zatvorio se na sedam bodova od drugoplasiranog Ferarija.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.