Predviđanja britanskog GP: Skaj Sports F1 izabrao pobednika Silverstona od Džordža Rasela, Luisa Hamiltona, Landa Norisa i Maksa Verstapena

Džordž Rasel počinje na stubu Silverstona, sa sunarodnicima Britancima Luisom Hamiltonom i Landom Norisom direktno iza njega; Svetski šampionat Maks Verstapen je četvrti na mreži; gledajte nedeljni britanski GP u 15h uživo na Super Sport F1 i Sky Showcase, sa nagomilavanjem od 1.30 uveče

Uoči Velike nagrade Britanije, F1 tim Skaj Sportsa predviđa ko će izaći na vrh nedeljne trke na Silverstonu.

Prvi put na Silverstonu, tri Britanca zauzimaju prva tri mesta na mreži, pošto je Džordž Rasel pobedio timskog kolegu Mercedesa Luisa Hamiltona i Meklarenovog Landa Norisa na pol poziciji.

Mada će publika s pravom pokazati nadu u pobedu Britanaca, daleko je od zagarantovanog sa liderom Svetskog prvenstva Maksom Verstapenom koji čeka da nasrne na bilo kakvu priliku sa četvrtog mesta, dok Norisov timski kolega iz Meklarena Oskar Pjastri ne može da popusti sa petog mesta.

S tim koji tim ima najbrži automobil nije potpuno jasan posle zamenljivih uslova tokom vikenda, trka će početi kao jedan od najtežih koje je F1 dugo predvideti.

Ubacite u miks da je nesamoseljivo vreme postavljeno da se nastavi, a apsolutni klasik bi mogao da se nađu na kartama na čuvenom kolu.

Sa tako zanimljenim izgledima, Super Sport F1 tim je podelio svoja predviđanja za nedeljnu trku posle kvalifikacija:

Pobednik: Džordž Rasel

Mislim da je stvarno u dobroj formi i mislim da Mercedes zaista odgovara ovom kolu. On samo vozi stvarno dobro i imam osećaj da može da zadrži ostala tri. Ali rekao bih da je Verstapen u иetvrtom verovatno najveжa pretnja.

Pobednik: Maks Verstapen

Mislim da će Džordž odvesti na startu. Maks жe proжi svojim popravljenim kolima i boriti se sa Landom i Luisom. Očekivao sam da će kiša izdržati i da će se sve boriti između Rasela i Verstapena, a Maks će je dobiti na kraju. U finišu: Maks, Lando, Džordž.

Pobednik: Luis Hamilton

Dobra vest je da svi Britanci imaju љansu da pobede. Ali ako bih morao da stavim svoj novac na bilo koga, to bi bio Luis Hamilton. Mislim da bismo zaista voleli da vidimo šestog različitog pobednika ove sezone, a on može da bude vozač koji će to isporučiti.

Pobednik: Maks Verstapen

Mislim da će Verstapen pobediti jer je imao oštećen parket u kvalifikacijama. Iako se nadam navijačima da će dobiti britanskog pobednika, osećam da je Maks na zadatku i da će biti veoma brz sa popravljenim podom. Još uvek nismo videli njegov pravi tempo.

Pobednik: Lando Noris

Lando i Verstapen su dva najbolja trenutno u pogledu forme, a u smislu brzine automobila preko trkačke distance, i oni će se na kraju pojaviti na frontu. Mercedesovi automobili bi mogli da vode neko vreme ali preko trkačke distance Mercedes još uvek nije u stanju da se takmiči čak ni u ovim povoljnijim uslovima. Vodim Luisa da dobije bitku sa Džordžom za poslednje mesto na podijumu.

Pobednik: Lando Noris

Lando Noris je bio odličan tokom celog petka i mislim da će Meklaren imati tempo prednosti u odnosu na Mercedes. Noris mora da zadrži Verstapena u zaostatku na startu, onda može da iskoristi tempo i strategiju za prevazilaženje dva automobila Mercedesa. Ako je mokro, takođe mislim da će Noris pokazati svoj čas i nadoknaditi dolazak blizu u Kanadi.

Pobednik: Luis Hamilton

Ako će biti bar još jedan veliki dan u blistavoj priči Luisa Hamiltona i Mercedesa, onda će možda ova Silverstonova nedelja biti to. Iako je propustio ono što bi bio rekordni osmi domaći pol za svog saigrača, start u prvom redu i dalje ostavlja Hamiltona veoma zgodno postavljenog.

Njegova kvalifikacija je možda bila nedovoljna za veći deo njegove poslednje Mercedes kampanje do sada, ali trkački dani su se obično pokazali malo plodnijim. Naravno, niko ne zna bolje od Hamiltona kako da pobedi oko Silverstona i kao njegov tekući niz od 10 uzastopnih podijuma pokazuje, on ima običaj da pronađe put na domaćem terenu.

Pobednik: Lando Noris

Lando Noris i njegov tim Meklarena su tokom celog vikenda ulili samopouzdanje, čak i posle greške u kvalifikacijama koja ga je koštala pogotka na šipci u subotu. On i ekipa će morati da pokažu da su učili od trenutaka u skorašnjim trkama koji su ih koštali pobede, ali sa čistom trkom sumnjam da papaja auto ima tempo da prođe obe Srebrne strele.

Kaћite svoje!

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Nedelja 7. jul
8:15am: F3 Feature Race
9:50am: F2 Feature Race
11:50: Porsche Supercup
13:30h: Grand Prix Sunday – British GP build-up
15h: THE BRITISH GRAND PRIX
17:00: Čekirana zastava: Reakcija britanskog GP
18h: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.