Kvalifikacije za britanski GP: Džordž Rasel pobedio Luisa Hamiltona, Lendo Noris na srebrnom stubu dok je Red Bul pravio probleme

Pogledajte nedeljni britanski GP u 15h uživo na Super Sport F1 i Sky Showcase, sa nagomilavanjem od 1.30 uveče

Džordž Rasel je prestigao timskog kolegu Mercedesa Luisa Hamiltona i Meklarenovog Landa Norisa na pol poziciji britanskog GP dok su tri domaća vozača vodila intenzivnu borbu za nedeljnu mrežu Silverstona.

Prvi put ikada na Silverstonu, a prvi put bilo gde u F1 od 1968. godine, prednje tri pozicije na nedeljnoj mreži zauzeće tri britanska vozača.

Na težak i razočaravajući dan lidera Svetskog prvenstva Red Bula, Maks Verstapen se kvalifikovao tek na četvrto mesto pošto je pretrpeo oštećenje poda na svom automobilu posle greške na uglu Copsea usled kiše u Q1.

Nedavne nedaće timskog kolege Serhija Pereza već su se produbile do tada, pošto je na istom preokretu izleteo i kvalifikovao se u zadnji red na 19.

S tim što su vozači Mercedesa vodili borbu u formu Noris, Rasel je bio taj koji je na kraju Q3 prevladao na svojoj drugoj pol poziciji u prethodne četiri trke da demantuje Hamiltonu ono što bi bio rekordni osmi Srebrni stub.

Oskar Pjastri je bio peti u drugom Meklarenu sa Nikom Hulkenbergom koji je ponovo impresionirao u kvalifikacijama i osvojio šesto mesto, ispred oba Ferarija.

Karlos Sainz je bio tek sedmi dok Čarls Lekler nije uspeo da napravi Q3 i startnuće na 11. mestu.

Još da pratim…

Nedelja 7. jul
8:15am: F3 Feature Race
9:50am: F2 Feature Race
11:50: Porsche Supercup
13:30h: Grand Prix Sunday – British GP build-up
15h: THE BRITISH GRAND PRIX
17:00: Čekirana zastava: Reakcija britanskog GP
18h: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.