Britanski GP: Šta dalje u Lando Norisu protiv Maksa Verstapena ide ka Silverstonu posle nesreće vozača F1

Maks Verstapen i Lando Noris obnoviće rivalstvo na Silverstonu ovog vikenda posle kontroverznog sudara njih dvojice na Velikoj nagradi Austrije; gledajte svaku sesiju Britanskog Gran Prija ove nedelje uživo na Super Sport F1 i Sky Showcase

Posle ogromnog kontroverznog sudara Maksa Verstapena i Landa Norisa na Velikoj nagradi Austrije, šta budućnost nosi za rivalstvo parova?

Velika nagrada Britanije je uvek jedan od najiščekivanijih vikenda na kalendaru Formule 1, ali nesumnjivo postoji dodatni začin u vazduhu dok se sport vraća na Silverston.

Prvi put otkako je Verstapenova borba za titulu 2021. sa Luisom Hamiltonom očarala svet sporta, navijači F1 osećaju rađanje još jednog rivalstva koje ima potencijal da se pridruži velikim tučama iz prošlosti u istorijskim knjigama.

Dok je Verstapen bio up-and-comer 2021. godine, Holanđanin je sada u poziciji da pokušava da održi svoj jasan status glavnog psa F1 mreže, stvarajući sasvim drugačiju dinamiku onoj koju je doživeo pre tri godine.

Za razliku od slučaja Verstapena i Hamiltona, u ovoj situaciji postoji istinsko prijateljstvo između protagonista, što samo dodatno intrigira kako će se priča odigrati.

Zašto se mogu očekivati bliskiji dueli 2024. godine – uključujući i na Silverstonu

Lap 64, Turn Three sa Velike nagrade Austrije je možda bio prvi put da su Verstapen i Noris došli do udaraca u direktnom duelu za pobedu u Formuli 1, ali ono što svakako nije bilo iznenađenje jeste da su ušli u završnu fazu trke nosom do repa na stazi.

To je zato što je trend u poslednja dva meseca – jedinstveni GP Monaka krajem maja na stranu – video da Noris i Meklaren pružaju dosledan, i sve konkurentniji, izazov svetskim šampionima F1 i liderima 2024. Značajno, čini se da njihov MCL38 ima prednost na Red Bull RB20 na gumama koje nose kasnije u trkačkim trkama.

Iako je Meklaren počeo sezonu malo iza mesta gde su se nadali da će biti sa svojim najnovijim dizajnom nakon što je zvezdana druga polovina do prošle godine ukinula spoljna očekivanja u pogledu njihovih izgleda za 2024. godinu, nadogradnje u ranoj sezoni brzo su ih vratile u apsolutni prednji miks protiv Verstapena i Red Bula.

Noris je pobedio prvi put u F1, iz 110. pokušaja, u Majamiju iz Verstapena početkom maja i onda došao nadomestio na sekundu da izvede ponovljen trijumf dve nedelje kasnije na Imoli kada je jurio vodećeg Red Bula do čekirane zastave.

Posle Monaka, kada su i četvrtoplasirani Noris i šestoplasirani Verstapen ostali razočarani, Noris je smatrao da je trebalo da prestije Holanđanina do pobede u obe Kanade – kada nije odmah jamčio kada je Sigurnosni automobil izašao u marginalnom pozivu strategije – a potom i Španija, kada je proćerdao prednost prve pol pozicije u poslednje tri godine i pao iza Holanđanina i Džordža Rasela na startu.

Onda je doљla Austrija. Rani duel sa Verstapenom na točkovima u subotnjem Sprintu, koji je Noris prekorio zbog „amaterske“ vožnje pošto je rano prestigao rivala samo da bi ga Red Bul odmah ponovo udario, usledila je trka koja je oživela za vozača Meklarena posle spore druge jamske stanice za dugogodišnjeg lidera.

Pokazujući superiornu brzinu na nešto novijim gumama, jurio je Verstapena nadole, a zatim dao ponovljene ponude za vođstvo tokom nekoliko krugova pre tog kontroverznog kruga-64 zamršenih zadnjih točkova što je izazvalo istovremene ubode, za koje je vozač Red Bula dosuđen od strane stjuarda da je kriv.

Upravo protiv te pozadine su prva dva u F1 šampionatu vozača na Silverstonu ovog vikenda i brza pruga sa brišućim brzim krivinama koje bi trebalo da odgovaraju i Red Bul RB20 i Meklarenu MCL38 – baš kao što je to bio i automobil tima iz 2023. godine, kada su se Verstapen i Noris zajedno kvalifikovali u prvi red mreže.

Šta će pad uraditi njihovom prijateljstvu?

Postoji fascinantan dodatni sloj do poslednjeg F1 duela u razvoju a to je postojanje istinskog prijateljstva između zvezdanih vozača.

To je dugotrajno i nije ograničeno samo na padež kada se vide na ‘poslu’ na Grand Prix vikendima.

Verstapen i Noris su zajedno putovali na trke i drže se u kontaktu sa stazom, kao što je nedavno igranje padela jedan protiv drugog u njihovim usvojenim domovima Monaka i, kao i prošle godine, zajedno prisustvovali muzičkom festivalu Tomorrowland u Belgiji tokom letnje pauze F1.

Posle akrimoničnih događaja u Austriji, to je stanje tog prijateljstva koje će sada biti od posebnog interesa kada par govori prvi put od kraja poslednjeg trkačkog vikenda u svojim medijskim nastupima u četvrtak na Silverstonu.

Noris nastupa na glavnoj konferenciji za štampu u 1.30 uveče, uživo Super Sport F1, dok će Verstapen nekoliko sati kasnije obavljati svoje medijske angažmane u padoku.

Iako je ovo šesta sezona u kojoj Verstapen (26) i Noris (24) dele F1 mrežu od dolaska ovog drugog na vrhunski nivo, tek u poslednjih godinu dana od ponovnog pojavljivanja Meklarena kao prednje pretnje fokus je stavljen na to kakav bi duel za nadmoć na frontu F1 mogao da učini odnos vozača.

Poznato je da se prijateljstvo Luisa Hamiltona i Niko Rosberga iz detinjstva raspalo pod teretom direktnih borbi za titulu glavom kada su saigrači u Mercedesu.

Noris je upitan o Verstapenu i njihovom prijateljstvu kao i prošlog četvrtka u razgovoru za Skaj Sports F1 Rejčel Bruks uoči austrijskog GP.

„Nije ga briga da li smo sinoć večerali ili smo izašli tokom vikenda, šta god to bilo“, kaže Noris.

„Čim stavi tu kacigu, radi se o tome da izađe da nastupa i pokaže da je broj jedan. Zaboraviš na ostalo, nije te briga za ostalo, a isto je i za mene.“

Ali, kao što je raspoloženi i frustrirani Noris snažno nagovestio u svom neposrednom intervjuu posle sudara koji ga je izbacio iz austrijske trke, možda postoji i granica.

„Zavisi šta on kaže. Ako kaže da nije uradio ništa loše, onda ću izgubiti mnogo poštovanja zbog toga“, rekao je Britanac.

„Ako prizna da je pomalo glup i naleti na mene i samo bude pomalo nesmotren na neki način, onda ću imati malu dozu poštovanja prema tome.“

Bar u javnosti, Verstapen nije prihvatio odgovornost u svojim intervjuima posle trke – branio je svoju vožnju i insistirao da se nije kretao pod kočenjem – iako primetno nije zaoštrao naročito neprijateljski stav prema Norisu.

„Moram da se osvrnem na to kako i zašto smo se dodirnuli“, rekao je Verstapen. „Naravno, pričaćemo o tome. Samo je nesreća što se to desilo.“

Direktor Red Bul tima Kristijan Horner je rekao Skaj Sports Vesti u utorak da su njih dvojica razgovarali od incidenta i da on ne misli da „postoji bilo kakav problem“.

Međutim, saznaćemo u četvrtak da li su se njihovi stavovi o onome što se dogodilo promenili ili, zaista, svako od njih nastavlja da stoji na svom terenu.

Sprema se rivalstvo Red Bul-Meklarena

Pored porasta tenzija između vozača, u Austriji su postojali i prvi znaci da bi takmičenje moglo da se prelije na rukovodstvo njihovih timova.

Meklarenov obično blagi direktor tima Andrea Stela pokrenuo je značajan verbalni napad na Verstapenov stil vožnje u svom intervjuu posle trke sa Super Sport F1’s Ted Kravic.

Stela se prisetila Verstapenovih borbi sa Hamiltonom 2021. godine i sugerisala da postoji direktna korelacija između toga da holandski vozač ne bude dovoljno kažnjen za te incidente iz prošlosti, kao i način na koji se opredelio da vozi protiv Norisa u Austriji.

Možda očekujući da nismo videli poslednju akciju između njih dvojice, Stela je pozivala upravno telo ovog sporta, FIA, da pruži veću jasnoću u pogledu njihovih pravila oko borbe na točkovima kako bi se sprečilo ponavljanje nedeljnog brisanja.

Horner je nezadrživo podržao Verstapena i izabrao da vidi sudar kao donekle neizbežan trkački incident, istovremeno dodajući u utorak da se njegov stil vozača „neće promeniti“.

Šef Red Bula je takođe opisao Stelin komentar kao „pogrešan i nepravedan“, a razmena će se, bez sumnje, verovatno nastaviti na Silverstonu.

Takođe vredi imati u vidu da što više glavni izvršni direktor Meklarena Zak Braun, daleko otvorenija ličnost od Stele koja se u skorijoj prošlosti sukobljavala sa Hornerom, nije bila u Austriji, i nesumnjivo će želeti da iznese svoje mišljenje o debati prvom prilikom.

Kao što je bio slučaj kada su Horner i šef Mercedesa Toto Volf pružili zabavnu sporednu predstavu verstapensko-hamiltonskom bici, politika i rat reči van staze će ovog puta biti vredni praćenja.

Šire implikacije sudara

Dok je okršaj bio loša vest i za vozače i za njihove timove, ishod je bio manje štetan za Verstapena s obzirom na to da je ipak trku završio na petom mestu i postigao poene.

Kaznu od 10 sekundi koju su Holanđaninu dali stjuardi zbog izazivanja nesreće učinila je akademskom činjenicom da je šestoplasirani Niko Hulkenberg bio više nego duplo veći od te razlike iza njega na putu.

S tim da se Noris povukao i samim tim nije postigao gol, tih 10 poena verstapen je postigao za peti, što je značilo da je povećao prednost u šampionatu u odnosu na najbližeg rivala na sezonski visok 81 poen.

To je više od bodova ekvivalentnih tri pobede u trci i, s tim što je Silverston vikend obeležio polusmernu tačku kampanje od 24 trke, nesumnjivo označava značajnu prednost u automobilu koji je očigledno i dalje sposoban da pobedi u mnogim trkama u Verstapenovoj rukama čak i ako, kako je primetio u Barseloni, dominacija Red Bula od prošle godine „potpuno nestane“.

Ipak, pobednička trka za Norisa u predstojeće tri trke u četiri nedelje pre letnje pauze (Britanija, Mađarska i Belgija) – kada ima 75 bodova više samo za grabež – mogla bi da pokaže da druga polovina kampanje još uvek nije unapred određen zaključak u smislu Svetskog prvenstva.

Dug je put nazad, i veliko pitanje odavde čak i ako je Meklaren jasno izašao kao najbrži auto mreže, ali još uvek nije apsolutno nestao za Landa.

Ali ako ne ove godine…

Zašto bi ovo moglo da bude preteča borbe za titulu u punom kapacitetu 2025

Čak i ako je Verstapenova trenutna bodovna prednost prevelika da bi Noris realno preokrenuo ove godine, čini se da će bitka na frontu sve više ostati intenzivna na trkačkoj osnovi koja ide ka 2025. i poslednjoj godini aktuelne ere propisa Formule 1.

To svakako nije bilo očekivanje u tom sportu, ni odlazak u ovu sezonu sa začelja 2023. godine – kada su Verstapen i Red Bul redefinisali smisao dominacije u F1 – ili u jeku uvodnih rundi ove kampanje kada je Holanđanin odupreo komforne pobede u četiri od prvih pet rundi.

Mada, to je sada sasvim druga slika.

Iako veoma sreжna, Raselova pobeda u Austriji znaиi da su sva иetiri vodeжa F1 tima – Red Bul, Ferari, Meklaren i Mercedes – sada veж pobedili u bar jednoj trci ove godine. Mercedes je napravio stalan nedavni napredak, i uvereni su da će ih biti još, dok Ferari, Red Bulovi izazivači u ranoj sezoni, veruju da će prevazići svoj nedavni korak nazad u red i učiniti da se njihovo prisustvo uskoro ponovo oseti na frontu.

Maks protiv Landa… vs još nekoliko? Izgledi za konačnih 18 meseci paketa trenutnih pravila odjednom su obećavajući nego što su se činili ne tako davno.

Velika nagrada Britanije održava se ove nedelje uživo na Sky Sports F1 i Sky Showcase

Četvrtak 4. jul
1.30 uveče: Konferencija za novinare vozača
18h: The F1 Show

Petak 5. jul
8.35 časova: F3 Praksa
9.55 časova: F2 Praksa
12pm: British GP Practice One (session starts at 12.30pm)
2.05pm: F3 Kvalifikacije
15h: F2 Kvalifikacije
3.45 popodne: Britanska GP praksa dva (sesija počinje u 16 časova)

Subota 6. jul
9.15 časova: F3 Sprint
11.15 časova: Britanska GP praksa tri (sesija počinje u 11.30 časova)
1.10pm: F2 Sprint
2.15pm: British GP Qualifying build-up
15h: British GP Qualifying
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 7. jul
8:15am: F3 Feature Race
9:50am: F2 Feature Race
11:50: Porsche Supercup
13:30h: Grand Prix Sunday – British GP build-up
15h: THE BRITISH GRAND PRIX
17:00: Čekirana zastava: Reakcija britanskog GP
18h: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.