Martin Brundle o austrijskom GP: Presuda o padu Maksa Verstapena sa Landom Norisom kao Džordžom Raselom pobedila

Martin Brundl iz Skaj Sportsa preispituje austrijski GP vikend jer je Džordž Rasel profitirao od kontroverznog sudara Maksa Verstapena i Landa Norisa kako bi prisvojio prvu pobedu Mercedesa u sezoni 2024; Gledajte britanski GP uživo na Skaj Sportsu u nedelju

Bila je to divlja trka u Austriji sa pravom žaokom u repu.

Džordž Rasel je imao svoje rukavice čuvara wicketa, tako što je finom vožnjom trčao u teško osvojenom ako usamljenom trećem mestu, da skupi loptu i odnese pobedu pošto je nespretna borba koštala i Maksa Verstapena i Landa Norisa pogotkom za pobedu.

Rasel je bio peti pobednički vozač u 11 trka do sada ove sezone, a Mercedes je bio četvrti različiti konstruktor koji je odneo pobedu. Bila je to uzbudljiva i nepredvidiva trka, ali sam napustio mesto razočaran jednim aspektom.

Bio je to još jedan žusti Sprint vikend sa samo jednim 60-minutnim treningom pre nego što je u petak krenuo u kvalifikacije za Sprint, zatim u kvalifikacije za Sprint i glavnu trku u subotu, sa Gran pri u nedelju.

Da bi ga začinio, svaki vozač ima po jedan set guma manje nego što je normalno, što znači 12 setova klizavih suvih guma koje treba da izjednače kroz pet ključnih sesija, uključujući dva kvalifikaciona formata, na stazi sa visokom degradacijom.

‘Sprint bitka obezbeđuje apetit’

Verstapen je predvodio Sprint od 24 kruga od prvobitnog punjenja Norisa pre nego što je njegovo plućno krilo pretvorilo tri nateralo Maksa u uspešan kontranapad u četiri, što je Lando trebalo da pokrije. Zaista, Noris je tamo izgubio dva mesta dok je Oskar Pjastri vešto smestio svoju sestru Meklaren na drugo mesto zauvek.

To je bio apetit za ono što će uslediti na dan trke. Nažalost po Pjastri, u kvalifikacijama je imao oštar poziv za ograničenje staze i izgubio je najbolji krug demotivišući ga sa trećeg na sedmo mesto. Ovo ga je možda koštalo prve GP pobede.

Nove šljunkovite trake i bele linije koje definišu staze odlično su sredile nered oko trake tokom vikenda. U poređenju sa prošlogodišnjih smešnih 1200 prekršaja, imali smo samo 16 u ovogodišnjoj trci, od kojih su pet bili Noris.

Za sve namere i svrhe, blizina šljunka, i postojeći gadni kerbovi žute kobasice za jednu i tri godine, trebalo je da budu samo-policijski u tom pogledu, s obzirom na to da ćete sigurno izgubiti vreme ako posetite neku od njih.

Međutim, linije ograničenja pruge još uvek se pažljivo prate. Meklaren je bio oživeo, tvrdeći da su slike koje su korišćene zamagljene i da protokol nije u skladu sa drugim incidentima tog dana, i u prethodnim prilikama. Ali Piastri odluka je stajala.

Redosled kljucanja performansi, kako mi to volimo da zovemo, bio je jasno Verstapen, Meklaren, Mercedes, Ferari i onda rolna kockica između Alpine i Haasa sa RB koji pažljivo prate. Serhio Perez se u drugom Red Bulu mučio, Aston Martin se nije pojavio na trkama, a Čarls Lekler je uspeo da pretera sa svojim brzim Ferarijem, ne po prvi put.

Celo vikend je bilo užareno sunce i dok su navijači kuvali na kioscima tako su skoro uradili i mnogi kočioni sistemi, a degradacija guma bila bi visoko na dužim stazama. Takođe, prejedanje bi bile neke od temperamenta vozača u fazi zatvaranja.

Verstapen je komotno vodio i izvukao prednost od osam sekundi, ali je čak i u prvom pokušaju bilo jasno da je Meklaren brži ka kraju života u gumama.

Van pozicije Lekler i Pjastri su uspeli da se povežu u prvoj krivini koja je naterala Ferari da uđe u boks za novo prednje krilo, i efektivno iz bilo koje razumne trkačke završnice bez sigurnosnog automobila da zatvori čopor, što se nikada nije dogodilo. To je bio jedan od onih nesreжnih љuntova iz prve krivine.

Pjastri je nastavio put ka Luisu Hamiltonu u Mercedesu i Karlosu Saincu u svom Ferariju. Kada je Hamilton privukao kaznu od pet sekundi zbog probijanja trake za ulazak u jamu, to je praktično stavilo Pjastri ispred Hamiltona i lovio Sainca.

Sve bi se ovo odigralo važnije nego što smo mogli da zamislimo.

‘Maxova podrazumevana taktika vožnje se ponovo pojavljuje’

Napred, Verstapen se borio za stisak, a onda je imao 6 sekundi jamskog zaustavljanja sa lepljivim levim zadnjim točkom. Ovo je ponovo pokrenulo trku sa Norisom na repu i pucalo na njega. Brzo u drs zonu od jedne sekunde, Noris se nemilosrdno zatvorio i, baš kao što je to uradio dan ranije u Sprintu, skočio je ka unutrašnjosti u tri.

Verstapen je ovog puta bio spremniji i to je pokrio. Očigledno muke u pilotskoj kabini naročito posle sporog zaustavljanja, Maks je bio sve agresivniji u svojoj odbrani, stvarno pomerajući granice prihvatljive vožnje u stanjuOse borba sa kasnim pokretima u zonama kočenja, ali samo da se izvučem.

Lando je ponovo skočio, ovog puta stižući prebrzo i zaključava prednje gume i trči široko. Bio je to njegov prekršaj u četvrtom koloseku, a dobio bi i penal od pet sekundi, koji nažalost nikada ne bi odslužio. Čini se da Maks nije bio svestan ovog predstojećeg penala za svog prijatelja i rivala, a kada je nedugo zatim – na krilu 64 – Noris sišao sa spoljne strane Red Bula u trojku za promenu, Verstapen je skretao levo i došlo je do kontakta.

Da li je znao da je bio tamo? Potvrdio je da je posle trke to uradio, dovoljno je dobro na vrhu. Dotakli su se i to je završilo Norisovu trku i ostavilo Verstapena da hramlje kući tri četvrtine kruga sa punkcom.

Ono što mi je bilo alarmantno je da je posle kontakta i dok su oboje šepali, Verstapen očigledno pokušao da ometa i pokupi Norisa ako može. Verstapen bi dobio penal od 10 sekundi za kontakt na okretnici tri, ali takav je bio njegov tempo posle toga na svežim gumama nije bio važan, jer se oporavio na peto mesto, zapravo povećavajući svoj šampionski trag do teskobenosti mnogih.

U komentaru, i u ovim kolumnama, depilirala sam lirski o Maksovog talenta, i stojim iza toga, on je jedan od najboljih koje sam videla u poslednjih 40 godina. Takođe sam rekao da se smirio, sazreo i da igra više procentualnu igru sa tri prvenstva u džepu. Ali izgleda da je to bila tanka vena, jer je ova trka bila max 1.0, sa njegovom podrazumevanom taktikom voћnje i poricanjem.

Ne opravdavam ga, ali se pitam da li je smešna svađa između njegovog oca Džosa i šefa tima Kristijana Hornera konačno isplivala na pravi put za njega.

I čuti Red Bul tim na radiju posle trke kako mu govori da je za sve kriv Noris teško slušati, to šteti njihovom kredibilitetu u svim rundama.

Bilo je jasno da će Noris dobiti kaznu od pet sekundi za ograničenje staze i cela stvar je bila potpuno nepotrebna za Red Bul. Takođe se mora reći da je Landova trkačka letelica bila prilično revolveraška. Trebaće mu više finesa, strpljenja i lukavstva od toga ako želi da počne redovno da pobeđuje Maksa da bi osvojio šampionat.

‘Perez formira alarmantno kako Haas ima koristi od haosa’

Još jedna alarmantna stvar za Red Bul je to što je Maks ipak pobedio timskog kolegu Serhija Pereza za 17 sekundi uprkos kontaktu, sporom krugu, penalu i dodatnom zaustavljanju. Niko Hulkenberg je u „Haasu“ pobedio i Pereza, koji je takođe imao kaznu od pet sekundi zbog prebrze vožnje u pit lejnu i oštećenja karoserije, ali je to za njega bio još jedan grozan vikend.

Zapravo, bio je to sjajan dan za Haas pošto je Kevin Magnusen završio na osmom mestu po broju šampionskih bodova za relativno sićušan tim.

Danijel Rikardo je imao nužno jak dan u devetom i dva boda svetskog šampionata za RB. Pjer Gasli je ukrao poslednji poen Alpinu posle žestoke borbe sa timskim kolegom Estebanom Oconom. Bio je to jedan od onih dana kada su vrhunski timovi ostavljali bodove na tabeli i bili su tu za preuzimanje očajnog veznog reda.

Nakon što je Pjastri sjajno krenuo na Sainca da ugrabi drugo mesto, krenuo je posle Rasela ali nije ostalo dovoljno krugova i kraljev lin dečko je sve stavio pod kontrolu napred.

Hamilton bi završio na dalekom četvrtom mestu posle penala za ulazak u jamu i oštećenja telesne kamere na svom Mercedesu.

Čestitam Džordžu i Mercedesu na prvoj pobedi još od Brazila 2022. godine, pre 33 trke, koje bi trebalo da dobro protiče kod britanske publike na Silverstonu narednog vikenda. Pretpostavljam da će i Lando dobiti veliku podršku.

Ovo se pretvara u klasičnu sezonu, dovedite 12.

Četvrtak 4. jul
1.30 uveče: Konferencija za novinare vozača
18h: The F1 Show

Petak 5. jul
8.35 časova: F3 Praksa
9.55 časova: F2 Praksa
12pm: British GP Practice One (session starts at 12.30pm)
2.05pm: F3 Kvalifikacije
15h: F2 Kvalifikacije
3.45 popodne: Britanska GP praksa dva (sesija počinje u 16 časova)

Subota 6. jul
9.15 časova: F3 Sprint
11.15 časova: Britanska GP praksa tri (sesija počinje u 11.30 časova)
1.10pm: F2 Sprint
2.15pm: British GP Qualifying build-up
15h: British GP Qualifying
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 7. jul
8:15am: F3 Feature Race
9:50am: F2 Feature Race
11:50: Porsche Supercup
13:30h: Grand Prix Sunday – British GP build-up
15h: THE BRITISH GRAND PRIX
17:00: Čekirana zastava: Reakcija britanskog GP
18h: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.