Sudar Max Verstappen-Lando Norrisa u Austrijskom GP: Ko je šta rekao posle pobedničkog duela završio spornim padom

Kompletna priča o kontroverznom sudaru Maksa Verstapena i Landa Norisa u austrijskom GP: pogled sa svih strana i vaše mišljenje o tome ko je kriv; bitke koje će se nastaviti u britanskom GP na Silverstonu ove nedelje, sa nedeljnom trkom uživo na Super Sport F1 u 15h

Šta se desilo u incidentu?

Sudar koji je okončao sve veću borbu Maksa Verstapena i Landa Norisa za austrijsku GP pobedu – i na kraju trku vozača Meklarena – dogodio se na krugu 64 od 71 kruga trke u Red Bul Ringu.

Retko sporo zaustavljanje Red Bula za Verstapena 12 krugova unapred dalo je Norisu neočekivanu šansu da nadoknadi dugogodišnjeg lidera trke i izvrši pritisak na svetskog šampiona u završnim krugovima.

Pošto ga je Verstapen u nekoliko navrata opovrgao u Turn Three u seriji krugova pre njihovog eventualnog zapetljavanja – što je dovelo do toga da oba vozača budu kritična prema drugoj vožnji preko timskog radija – Noris je sledeći put pokušao da pozicionira svoj Meklaren sa spoljne strane Red Bula u zoni kočenja te iste krivine na krilu 64.

Verstapen je ivicom levo, a dva automobila su ostvarila kontakt od točka do točka, održavajući istovremene i trenutne zadnje ubode. U potrebi da hitno ode u pit lejn sa svojim oštećenim automobilima, pošto je zahvalni Džordž Rasel projurila pored njih obojice u neočekivanom vođstvu trke koju bi vozač Mercedesa nastavio da pobeđuje, šteta za Norisovog Meklarena je bila takva da nije mogao da nastavi.

Verstapen je ipak uspeo da se vrati na stazu posle popravki i završio je na petom mestu. Iako su stjuardi ustanovili da je vozač Red Bula pretežno kriv za sudar, kazna od 10 sekundi koju su mu izrekli nije promenila njegovu krajnju završnu poziciju pošto je Red Bul uzeo čekiranu zastavu 26-ice ispred šestoplasiranog Haasa Niko Hulkenberga.

Šta su vozači rekli?

Lando Noris za Skaj Sports F1:

„Radovao sam se verovatno da ću reći samo poštena bitka, jaka fer bitka. Ali ne bih rekao da je to bilo na kraju. Teљko je uzeti. To je bila trka bez greљke sa moje strane, i oseжam se kao da sam uradio dobar posao, ali su me izbacili iz trke, tako da niљta viљe od toga.

„Mislim, postoji pravilo. Nije ti dozvoljeno da reaguješ na drugog vozača i to je uradio tri puta od tri. Dva puta sam uspela da to izbegnem i da ne zaključam i naletim na njega, a treći put je samo naleteo na mene.

„Samo sam pokušavao da vozim svoju trku. Očigledno je bio mnogo sporiji na kraju. Upropastio je sopstvenu rasu isto koliko i moju.“

Maks Verstapen za Skaj Sports F1:

„Moram da se osvrnem na to kako i zašto smo se dodirnuli. Naravno, pričaćemo o tome. Nesreća što se to desilo.

„Osećao sam se kao da je ponekad tako kasno ronio bombardovan na kočnicama. Jednom je otiљao pravo. Jednom sam morao da zaobiđem kobasicu inače bismo se dodirnuli.

„Mislim da je to takođe oblik ugla koji ponekad pruža ovakva pitanja. I ja sam to uradio obrnuto. Tako je kako je. Nikada nije lepo da se ujedinimo.“

Šta su rekli šefovi njihovog tima?

Direktor Red Bul tima Kristijan Horner za Skaj Sports F1:

„Za mene je izgledalo da gore ima dovoljno prostora za Landa i on je već imao prekršaj sa četiri udarca ograničenja staze. Jedna od onih stvari. Vratićemo se sledećeg vikenda.

„Imaš teške trkače i mislim da je Lando bio lep… izmamio je laktove. I ranije je bilo kontakta sa njima i na kraju ih je obojicu koštalo.

„On (Maks) je pokupio ubod, dobio je penal. Mislio sam da je kazna gruba. To je trkanje ponekad. Frustrirajuжe je, posebno ovde na ovoj trci. Tako trke idu ponekad.“

Direktor Meklaren tima Andrea Stela za Skaj Sports F1:

„Vidim da bi celokupna populacija na svetu znala ko je odgovoran osim grupe ljudi. Ali problem iza toga je što ako se ne pozabaviš ovim stvarima iskreno, oni će se vratiti.

„Oni su se danas vratili jer im se u prošlosti nije obraćalo kako treba kada je bilo nekih svađa sa Luisom (Hamiltonom) koje je trebalo kazniti na oštriji način. Ovako, sada učite da se trkate na određeni način, što možemo smatrati poštenim kvadratom.

„Činjenica je da imamo toliko poštovanja prema Red Bulu, toliko poštovanja prema Maksu – oni to ne moraju da rade. To je način da skoro ugroziš svoju reputaciju. Zašto bi to uradio?“

Martin Brundle:

„To je trebalo da se desi kod nekoga. poenta. Bili su tako agresivni jedno prema drugom.

„Maks je slegnuo levo prema njemu; iscedio ga je. Maks će morati da preuzme krivicu za to, po mom mišljenju.

„To je na neki način bio Maks koji se vraćao u rane godine Maks, ubačajući žilete na laktovima u zone kočenja.

„Ne znam kako će se ta avionska putovanja, večere i gejming sada dešavati između Verstapena i Norisa. To se preokrenulo, zar ne?“

Naomi Šif:

„Ako se stavim u pilotsku kabinu, mislim da je Lando nekoliko trka lovio Maksa do kraja. Neizbežno, što se više bude dešavao, on će biti očajniji da pokuša da prođe, naravno.

„Dakle, napravio je nekoliko poteza, nisu se zalepili. Napravio je još nekoliko očajničkih poteza od daljoj leđa. Tako da su ti trenuci već počeli, recimo, da uznemire zid Red Bul jame, da uznemire Verstapena.

„Onda na neki način vidite Maksa kako uzvraća na to, a mi smo to videli u prošlosti. Nekada smo imali Maksa 1.0, a on je onda evoluirao do Maksa 2.0.

„To je ono što me danas iznenađuje – stalno govorimo da je toliko evoluirao, toliko je sazreo, ali danas mislim da je napravio blagi korak unazad u tom smislu u tome što se ponašao na način na koji smo ga videli kako se ponaša u prošlosti i, na kraju, to nije bilo neophodno.“

Entoni Dejvidson:

„Za mene je ovo bio potez koji je trebalo da pobedi Landa u trci pošto je naterao protivnika van linije, pravilno van linije. Bio je na odgovarajućoj trkačkoj liniji, bio je u zaostatku na detekcijom DRS-a da bi se potom praćkao da bi se vratio sa unutrašnje strane izlaza i izazvao na Turn Four.

„Ako se pomerite u unutrašnjost, morate da date punu širinu automobila Formule 1 beloj liniji na ivici staze. Nema širine automobila.“

Berni Kolins:

„Stjuardi su ustanovili da je Maks kriv, dali su mu kaznu, ali imali smo mnogo, mnogo primera u prošlosti gde je izrečena kazna jednom vozaču ali zapravo ta kazna se baš i ne uklapa u rezultat zločina drugom, ako tako pričamo.

„To je Norisa izbacilo iz trke za P1 ili P2 – u svakom slučaju, mnogo više bodova na tabeli nego što je završio danas i značajna šteta na automobilu. 10-te zapravo nisu promenile Maksovu završnu poziciju, tako da možda postoji nešto što se može pogledati tamo.

„Oba tima će otići da ga pregledaju, oba vozača će otići i pregledati ga, a možda će imati i svežu ideju.“

Šta su stjuardi presudili?

Stjuardi su proglasili Verstapena krivim za izazivanje sudara sa Norisom i, pored toga što je iznudio kaznu od 10 sekundi za incident dodali su dva poena njegovoj superligaškosti, što ga je dovelo do četiri u proteklih 12 meseci.

„Automobil 1 (Verstapen) se približavao Okretu 3 sa automobilom 4 (Noris) zajedno sa leve strane“, navodi se u presudi stjuarda.

„Pre nego što se predao, vozač automobila 1 se pomerio ulevo, što je izazvalo sudar sa automobilom 4.

„Stjuardi utvrđuju da je vozač automobila 1 pretežno bio kriv i zato izriču navedenu kaznu u skladu sa presedanima.“

I šta sad kažete? Ko je kriv?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.