Austrijski GP: Oskar Pjastri na udaru ‘sramotne’ odluke da izbriše treći najbrži krug u kvalifikacijama

Vozač Meklarena Oskar Pjastri nije bio impresioniran nakon što je izgubio treće mesto na mreži zbog povrede ograničenja staze koju osporava; gledajte austrijski GP u nedelju u 14:00, sa nagomilavanjem u 12.30 na Super Sport F1

Oskar Pjastri je odluku o brisanju svog trećeg najbržeg kruga u kvalifikacijama za austrijski GP označio kao „sramotnu“.

Vozač Meklarena je prebačen sa glave drugog reda na sedmi, nakon što je Kontrola trke presudila da je imao prekrštena ograničenja staze na Okretu 6 tako što je išao sa sva četiri točka preko belih linija koje demarkišu ivicu staze.

Međutim, neimpresioniran piastri – koji bi nedeljnu trku započeo odmah iza timskog kolege Landa Norisa, koji se kvalifikuje kao drugi – bio je daleko od ubeđenja da je to bio slučaj.

„Za mene je to sramotno“, rekao je australijski vozač, koji je u ranijem Sprintu završio na drugom mestu od Maksa Verstapena Super Sport F1.

„Sve smo to radili zbog ograničenja staze, stavljali šljunak na mesta, a ja čak nisam ni sišao sa staze. Ostao sam na stazi. To je verovatno bio moj najbolji Turn Six i obrisan je.

„Ne znam zašto su potrošili stotine hiljada pokušavajući da promene poslednje dve krivine kada još uvek imate krivine možete da odete.

„Ali, u svakom slučaju, svi ostali su to držali na stazi, ja nisam. Tako to ide.“

Upitan da detaljno objasni šta je mislio pod „sramotnim“, Pjastri je dodao: „To je verovatno bio najbolji Turn Six koji sam uzeo. Bio sam do granice staze; Mislim da to svi ћele da vide.

„Opet, potrošili smo toliko napora pokušavajući da se rešimo tih problema. Nema razloga da ovaj ugao bude problem za ograničenja staze, naročito kada ostajete na stazi, kao ja, ili ne na šljunku.

„Dakle, da, za mene je to jedino što mi se desilo verovatno sam glasniji u vezi toga trenutno, ali mislim da je neprijatno što nas vidite kako guramo pravo do granice onoga što možemo da uradimo i još jedan centimetar sam u šljunku i potpuno upropastim krilo u svakom slučaju – i to se izbriše.“

Smatra se da je Meklaren pažljivo proučio incident na Turn Sixu posle kvalifikacija.

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.