Maks Verstapen kaže da je nova svađa između oca Džosa i šefa Red Bula Kristijana Hornera ‘mogla biti izbegnuta’

Maks Verstapen je dao svoje mišljenje o poslednjoj javnoj svađi između svog oca Džosa i direktora Red Bul tima Kristijana Hornera; gledajte kvalifikacije u 15h kasnije u subotu sa ugašenim svetlima za sam austrijski GP u nedelju u 14h na Super Sport F1

Maks Verstapen kaže da poslednja javna svađa njegovog oca Džosa i direktora Red Bul tima Kristijana Hornera „nije fina“ i da je „mogla da se izbegne“.

Posle sukoba između njih dvojice ranije ove godine, sukob je ponovo zavladao na Velikoj nagradi Austrije ovog vikenda, kada je Verstapen Snr ustvrdio da ga je Horner praktično blokirao da učestvuje na Paradi legendi uoči nedeljne trke.

Nakon što je Verstapen Snr rekao De Telegraaf da smatra da su Hornerovi postupci „veoma razočaravajući“, Britanac je odgovorio u petak insistirajući da od njega nije bilo „nikakvog veta“.

Nakon što je isporučio još jedan vrhunski pogon da produži svoju prednost na vrhu svetskog šampionata pobedom u subotnjem Sprintu u Austriji, Verstapenu je još jednom ostavljeno da odgovori na pitanja o odnosu njegovog oca i šefa tima.

„Naravno, naravno da nije lepo. Ni za sebe, ni za mog tatu, ni za Kristijana, ni za tim“, rekao je on.

„Naravno da ne želite da se ovakve stvari dese. Moj tata je bio potpuno jasan u vezi razloga koji stoji iza toga i naravno da mogu da razumem njegovo mišljenje o tome.

„Zato što na kraju dana, od njega se traži da vozi auto, saznaje da ne želi da vozi auto. Mom tati zapravo nije stalo do vožnje auta, ali su ga pitali ‘molim te, uradi to za holandske navijače?’ Red Bul, imamo odličan odnos sa kućnom stazom. Tako da razumem.

„Sa druge strane, ovde sam da se fokusiram na performans stranu stvari, tako da želim dobar odnos sa svima. Ali, naravno, ovaj scenario je mogao da se izbegne.“

Šta je izazvalo poslednju pljuvačku Verstappen-Horner?

Verstapen Snr je trebalo da vozi Red Bul sebastijana Vetela 2012.

Maksov otac, u citatima koji mu se pripisuju De Telegraaf, rekao je: „Poslednjih dana sam čuo iz više izvora da je Kristijan Horner učinio sve što je mogao da me ne pusti da vozim. I u suprotnom da se osigura da ništa ne bude snimljeno. Onda pomislim: reci mi to u lice. To nije neophodno za mene, smatram da je to veoma razočaravajuće.“

Upitan za svoj odgovor na te tvrdnje, Horner je rekao: „Parada legendi je nešto što organizuje kolo.

„Nije bilo veta sa moje strane i siguran sam da će legende kasnije biti u akciji.“

Odnos između Hornera i oca vozača F1 svetskog šampiona je u centru pažnje još od početka sezone kada je Žos Verstapen eksplozivno nagovestio da je tim Red Bula „u opasnosti da bude rastrgnut“ ako direktor tima ostane na svojoj poziciji.

To je usledilo nakon završetka istrage Red Bul GmbH o navodima o neprikladnom ponašanju Hornera od strane ženske koleginice. Žalba protiv Hornera, koji je uvek negirao te tvrdnje, odbačena je. Podnosilac žalbe se potom žalio na odluku.

O stanju njegovog odnosa sa Džosom, Horner je dodao: „Ne možete kontrolisati sve u životu. Ne mogu da kontrolišem odnose sa očevima vozača. Moj fokus je na performansama sa vozačima i timom. Tamo će i ostati.

„Nikada u prošlosti nisam imao problema ni sa jednim od očeva naših vozača i kakva god da su Džosova pitanja, zaista nemam šta da komentarišem.“

Subota 29. jun
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.