Austrijski GP Sprint: Maks Verstapen isprilifikovao žestok rani izazov Landa Norisa da ponovo pobedi

Gledajte kvalifikacije u 15 časova kasnije u subotu, sa ugašenim svetlima za sam austrijski GP u nedelju u 14 časova na Skaj Sports F1

Maks Verstapen je izdržao žestok rani izazov od Meklarensa da osvoji austrijski GP Sprint za Red Bul.

Verstapen je vodio dalje od šipke ali se našao pod velikim pritiskom Landa Norisa u ranim krugovima sa vozačem Meklarena koji je hrabro krenuo da ugrabio vođstvo na startu petog kruga ka uzbrdici Turn Three.

Međutim, Norisovo vođstvo trajalo je samo jedan korner pošto ga je odmah ponovo prošao Verstapen i onda, da bi nadoknadio stvari, timski kolega Oskar Pjastri takođe pošto je Britanac izgubio momentum iz okreta.

Pjastri se potom držao na drugom mestu u odnosu na Norisa u odnosu na ostatak trke od 23 kruga, s tim da je Verstapen na kraju iskdrio iz zone DRS-a i odlepljivao za pobedu komotnijom razlikom od 4,6 sekundi.

„Zabrljao sam i ostavio otvorena vrata kao amater“, priznao je Noris u pokretu koji ga je video kako ponovo prolazi pored Verstapena.

„Neke stvari treba poboljšati ali mi smo tu i definitivno možemo da im pružimo borbu (na Nedeljnoj Gran priju).“

Džordž Rasel je bio četvrti za Mercedes pošto se na startu oporavio od gubitka pozicije od Karlosa Sainca, iako je vozač Ferarija ostao ispred Luisa Hamiltona na šestom mestu.

Čarls Lekler je sa razočaravajuće pozicije u mreži stekao tri mesta i završio na sedmom mestu, jedno na račun Serhija Pereza čiji je loš nalet u drugom Red Bulu nastavio na osmom mestu.

Poslednja pobeda Verstapena – njegova treća u tri Sprint takmičenja do sada ove sezone i njegova 10. u formatu kratke forme ukupno – dodaje dva dodatna boda na svoju prednost na Svetskom prvenstvu u odnosu na Norisa, da bi mu dao prednost od 71 poena.

Fokus se sada okreće glavnom događaju samog Gran Prija, sa kvalifikacijama uživo u 15 časova Super Sport F1.

Još da pratim…

Austrijski GP Sprint: Top 8

1) Maks Verstapen, Red Bul

2) Oskar Pjastri, Meklaren

3) Lando Noris, McLaren

4) Džordž Rasel, Mercedes

5) Karlos Sainz, Ferari

6) Luis Hamilton, Mercedes

7) Charles Leclerc, Ferrari

8) Serhio Perez, Red Bul

Subota 29. jun
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.