Maks Verstapen: Kristijan Horner poručio Mercedesovoj Toto Volfu da bi umesto njega mogao da potpiše Žosa Verstapena za 2025.

RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 28: Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing, and Max Verstappen, Red Bull Racing during the Austrian GP at Red Bull Ring on Friday June 28, 2024 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)

Šef Red Bula Kristijan Horner optužuje Mercedes za „taktiku odvraćanja pažnje“ zbog njihovog interesovanja za Maksa Verstapena; Verstapen je u četvrtak rekao da ostaje u Red Bulu 2025; pogledajte trku austrijskog GP Sprint-a koja počinje u subotu u 11 časova na Super Sport F1

Šef Red Bula Kristijan Horner nestašno je nagovestio da bi Toto Volf umesto toga mogao da pokuša da potpiše Žosa Verstapena nakon što je optužio Mercedes za „taktiku odvraćanja pažnje“ zbog njihove potere za Maksom.

Dan nakon što je Maks Verstapen potvrdio nakon što je pritisnut medijima uoči austrijskog GP da će ostati u Red Bulu 2025. godine, gde ima ugovor na još četiri sezone, Horner je u svom pojavljivanju na konferenciji za medije u petak upitan zašto misli da je Volf nastavio da govori o svom interesovanju za svetskog šampiona F1.

„To je pitanje koje biste morati da postavite Totu“, odgovorio je Horner.

„Maks je bio prilično odlučan u onome što je rekao na ovoj konferenciji (u četvrtak).

„Uvek je bio apsolutno dosledan tome sa timom. Mislim da je to samo taktika odvraćanja pažnje.

„Ako želi Verstapena za sledeću godinu onda je Džos potencijalno dostupan.“

Tenzija u Red Bulu usred istrage o Horneru na početku sezone – u kojoj je bio i Žos Verstapen, i sam bivši vozač F1, eksplozivno je u jednom intervjuu sugerisala da je ekipa „u opasnosti da bude raskomadana“ ako direktor tima ostane na poziciji – dovela je do spekulacija o budućnosti Maksa Verstapena uprkos tome što je Holanđanin navodno trčao do 2028.

S tim da Luis Hamilton napušta Mercedes na kraju ove sezone za Ferari, Volfov tim ima otvoreno mesto za 2025. godinu pored Džordža Rasela.

Volf je u aprilu rekao da mu je Maks Verstapen glavna meta, iako je takođe naglasio da je prvo potrebno da se Mercedes fokusira na poboljšanje sopstvenog automobila usred razočaravajućeg početka njihove sezone.

Direktor tima Mercedesa rekao je posle prošlonedeljnog španskog GP da nisu u toku razgovori sa svetskim šampionom „jer mislim da treba da gledamo sebe i na poboljšanje automobila“. Italijanska zvezda u usponu Andrea Kimi Antoneli, koji je već juniorski vozač tima, smatran je favoritom koji će zameniti Hamiltona ukoliko Mercedes ne uspe da namami Maksa Verstapena.

RED BULL RING, AUSTRIJA - 28. JUN: Kristijan Horner, Direktor tima, Red Bul Rejsing, i Maks Verstapen, Red Bul Rejsing tokom austrijskog GP u Red Bul Ringu u petak 28. juna 2024. godine u Spilbergu u Austriji. (Foto: Mark Sutton / Sutton Images)

Upitan šta je napravio od izjave Maksa Verstapena od četvrtka da javno posvećuje svoju budućnost timu za 2025. godinu, Horner je rekao: „To samo potvrđuje sve što već znamo.

„Maks je važan deo našeg tima; imao je sve svoje pobede i podijume u Red Bul Rejsing automobilima i tri svetska šampionata do sada. On je presudan član tima, uživa da bude deo tima, ima ogromnu grupu oko sebe i znamo kako izgleda budućnost.

„Očigledno je napravljena velika buka oko toga da on ode negde drugde i ponekad neko samo pomisli da je to taktika odvraćanja pažnje koja se baca jer morate da se zaloћite koji su motivi iza toga? Vozač koji je stvorio svo kretanje na tržištu (Hamilton) imao je sve informacije o motorima i propisima za 2026. godinu i tako dalje, te je izabrao da ode i ostavio upražnjeno mesto u Mercedesu.

„Zato je bilo malo spekulacija o tome ko će popuniti to mesto, ali to neće biti Maks Verstapen.“

Još da pratim…

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Velika nagrada Austrije održava se ovog vikenda na Red Bull Ringu - uživo na Sky Sports F1

Subota 29. jun
8.25 časova: F3 Sprint
10 ujutru: Austrijski GP Sprint (trka počinje u 11 časova)*
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.