Austrijski GP: Maks Verstapen na vrhu treninga uprkos tome što je izazvao crvenu zastavu uoči kvalifikacija za Sprint na Red Bul Ringu

Fudbaler Red Bula Maks Verstapen bio je na vrhu treninga na Velikoj nagradi Austrije, ali nije bilo bez drame na domaćem terenu tima; gledajte Sprint kvalifikacije kasnije u petak u 15.30 časova sa samim Sprint-om u subotu u 11 časova, uživo na Super Sport F1

Maks Verstapen je bio najbrži na jedinom treningu na Velikoj nagradi Austrije uprkos tome što je izazvao crvenu zastavu.

Lider šampionata Verstapen stao je na stazi na pola sesije zbog problema sa senzorom sa motorom ali se otkotrljao niz brdo na glavnom pravom putu i gurnut je nazad u garažu.

On se vratio na stazu samo nekoliko minuta kasnije i prešao na vrh liste tajminga za 0,276s od Meklarenovog Oskara Pjastrija i Ferarijevog Čarlsa Leklera.

Lando Noris je najbrže prošao u prvom sektoru na trčanju mekih guma ali je otišao široko na Turn Four, pa je prekinuo krug i završio na 13. Meklaren je prvu polovinu sesije proveo testirajući svoje novo prednje krilo i parket koji su doneli u Spilberg.

Karlos Sainz je bio četvrti, sa Luisom Hamiltonom na petom mestu ali je najbolji krug vozača Mercedesa bio na tvrdoj poziciji i postavljen mnogo ranije u sesiji.

Hamilton je bio samo 0.569s van Verstapenovog vodećeg tempa ali će njegova rana brzina biti ohrabrujuća dok Mercedes nastavlja da pokazuje jaku formu posle podijuma u Kanadi i Španiji.

Esteban Okon je bio šesti, s tim da je tek ponovo potpisao Lens Strol na sedmom mestu za Aston Martin, a Džordž Rasel osmi, takođe na tvrdim gumama.

Juki Nunoda se umalo sudario sa sporo-pokretnim Vilijamsom u poslednjoj krivini ali je završio na devetom mestu, a Fernando Alonso je bio 10.

Brzo razmišljanje red Bula i Verstapena

Izgledalo je kao da će Verstapen izgubiti ključno vreme uoči kvalifikacija za Sprint, koje je uživo na Skaj Sports F1 u 15.30 časova.

Njegov inženjer Đanpiero Lambiase rekao mu je da ostane u autu nakon što je isključio auto, pre nego što je Verstapen počeo da se kotrlja niz brdo na glavnom pravom prema praznini u jamskoj zidi.

Maršali su ga gurnuli kroz rupu u jamskoj traci gde je njegova ekipa Red Bula povratila automobil i uspela brzo da ga vrati tamo, tako da nije gubio vreme.

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Mercedes nije uradio kvalifikacionu simulaciju, ali rani znaci su da će biti gore sa Red Bulom i Meklarenom ovog vikenda.

„Mercedes je pao na zemlju trčeći, čini se da su u redu u tempu. Osećam se kao da Ferari malo nedostaje“, rekao je Super Sport F1Entoni Dejvidson.

„Verstapen je bio vrhunski, uvek brz ovde i ima auto za to.

„Nismo videli celu priču (sa Landom Norisom), ali taj prvi sektor smanjuje apetit za kasnije.

„Uzimam od sebe da je Noris ponovo Verstapenov najbliži konkurent u Austriji.“

Petak 28. jun
1.50pm: F2 Kvalifikacije
15h: Austrijski GP Sprint kvalifikacija (sednica počinje u 15.30 časova)*

Subota 29. jun
8.25 časova: F3 Sprint
10 ujutru: Austrijski GP Sprint (trka počinje u 11 časova)*
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.