Extreme H: Lansira se novi motorsport na vodonik, a oni imaju velike planove

Extreme H - Pioneer 25

Automobil Pionir 25 otkriven je u zvaničnom lansiranju Extreme H; nova all-hydrogen serija počeće 2025. godine, sa jednim muškim i jednim ženskim vozačem u svakom timu

All-electric off-roading postaje all-hydrogen off-roading, kako Extreme E postaje Extreme H – prva ikada hidrogenska motosport serija.

Ekstremni tim voli inovacije. Ne samo da su bili prva ugljenično-neutralna motosport serija, već su i pioniri rodne ravnopravnosti u tom sportu, sa jednom ženom i jednim muškim vozačem u svakom timu od njihovog lansiranja 2021. godine.

Njihov sledeći korak na stazi je Pionir 25, čudovište sa vodonikom široko 2,4 metra, koje može da skalira prelive do 130 procenata i dostigne 100 km/h za 4,5 sekunde.

Extreme H - Pioneer 25

„Tako je uzbudljivo videti ekstremni H automobil u stvarnom životu“, kaže Kejt Manings.

„Mislim da će se to već dobro nositi. Niži je, ima niži centar gravitacije, širi je, malo duži i mislim da ima poboljšano vešanje.

„Kada pomislite na oblasti u kojima se trkamo, (to je) zaista stenovit teren. Mislim da ćemo imati brži auto.“

13. MAJ: Catie Munnings (GBR), Andretti Altawkilat Extreme E, and Timmy Hansen (SWE), Andretti Altawkilat Extreme E, 2. pozicija, sa svojim trofejima na podijumu tokom Škotske X-Prix 13. maja 2023. (Foto: Sam Bloxham / LAT Images) (13 MAJ

U izveštaju kompanije EY utvrđeno je da se jaz u žensko-muškim performansama zatvorio u proseku za 51 odsto u Extreme E od Sezone 1 do Sezone 3, a prosečan jaz sada iznosi samo 1,5 sekundi.

„Zaista sam ponosna na razvoj ženske brzine u Ekstremnom E“, rekla je Manings.

„Na poslednjoj trci videli smo ženke brže od muškaraca. Sada je isprepletano; Vidimo ženke kako pobeđuju u trkama nad muškarcima.

„Na početku prvenstva bio je poprilično veliki tampon jer ženska (vozači) jednostavno nisu imali toliko iskustva u motosportu kao momci koji su izabrani.

Hydro X Prix 2023 trke

„Dakle, to zaista pokazuje šta može da se desi kada imate istu priliku i pristup inženjerima i razvoju.

„Da bi imale prvenstvo na kojem ženke utiču na ukupan rezultat tima i zaista moraju da daju prioritete u tome da budu u toku, to je napravilo ogromnu razliku za nas.“

Extreme H počinje 2025. godine, sa 10 trka na pet lokacija uključujući Veliku Britaniju, Nemačku i SAD.

Sveta Jelena na Temzi

Pionir 25 se napaja vodonik gorivnom ćelijom, sa vodom kao jedinim nusproizvodom. Ovaj novi automobil dizajniran je da demonstrira ne samo automobilsku upotrebu vodonika, već i ulogu u budućnosti održive energije.

„Klimatske promene nisu u centru kao pre pet godina (kada smo lansirali Extreme E)“, rekao je Alehandro Agag, generalni direktor Extreme H. Sa druge strane, dolazak AI će pomnožiti potrebu za energijom u svetu. Zato će nam biti potreban svaki izvor (energije).

„Vodonik može da bude omogućavač, može da bude nosilac obnovljive energije širom sveta. Vodonik može biti rešenje za skladištenje i transport te (obnovljive) energije.

„Vidim Extreme H kao mnogo više od trkačkog šampionata. Naravno, trke, mi to volimo. Ali vodonik može da ima ulogu daleko iznad motosporta.“

Ekstremni H, F1 i FIA su u decembru najavili zajedničku radnu grupu za vodonik koja će procenjivati buduću upotrebu tehnologije u motosportu.

Extreme H se nada da će ponoviti uticaj koji je F1 tehnologija imala ne samo na hibridne automobile, već u svemu, od frižidera do bolnica.

„Formula 1 je odličan primer kako možete da koristite motosport za unapređenje tehnologije, istu stvar u Formuli E za EV“, kaže Agag.

„Sa Ekstremnim H- om ne tražimo samo vodonik za automobile, nego želimo da pomognemo dekarbonizaciji celog energetskog sektora.“

Među sadašnjim vlasnicima ekstremnog E tima su Dženson Button, Niko Rosberg i Karlos Sainz Snr, a sport gleda da zadrži ovaj nivo F1 svetskih šampiona kada se u narednim nedeljama budu najavili Extreme H timovi.

Rosberg X Racing je osvojio Island X Prix rundu 6

Motorsport je poznat po stalnim inovacijama i sposobnosti da proizvede širi uticaj van staze. Međutim, osećaj je da su Alehandro Agag i Extreme E, ili H, uvek korak ispred.

Doveli su i društvene i tehnološke trailblazinge u prvi plan svoje misije, i pomeraju granice ka velikom uspehu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.