Luis Hamilton kaže da će nastaviti da pruža ‘vatru’ na pravom koloseku nakon što je okončao dugu sušu na podijumu F1

„Svima su nam potrebni tako dobri dani u našim životima samo da bi nas podsetili da je još uvek tu“, kaže Luis Hamilton nakon što je okončao svoju sušu na podijumu u Španiji; gledajte svaku sesiju Sprint vikenda u austrijskom GP uživo na Super Sport F1, sa Sprint kvalifikacijama u petak u 15.30

Luis Hamilton kaže da je njegov snažan nagon na prvi podijum sezone na prošlonedeljnom španskom GP podvukao da je „vatra“ u njemu i dalje tu i obećao je da će je „održati užarenom“ dok Mercedes želi da nastavi svoju nedavnu renesansu.

Nakon što je izdržao razočaravajuće otvaranje treće do svoje poslednje sezone u Mercedesu, Hamilton se konačno vratio na F1 podijum prvi put od prošlog oktobra u vožnji u Barseloni koja je uključivala impresivna preticanja na Ferarijevom Karlosu Saincu i timskom kolegi Silver Strela Džordžu Raselu.

Četiri dana kasnije i sada u Austriji gde se priprema za trku ovog vikenda u Red Bul Ringu, Hamilton je u razmišljanju o Barseloni rekao: „Dobar je osećaj imati takve trke.

„Ponekad ne možeš da imaš ovakvu trku gde možeš da izbaciš laktove i da se zabaviš i izazoveš pretekneš, ali to je bilo zaista zabavno za mene.

„Barselona uvek utrči dobru trku i to je za mene bila jaka već dugi niz godina. Svima su nam potrebni tako dobri dani u ћivotu samo da bi nas podsetili da je joљ uvek tu.

„Vatra je definitivno tu i samo treba da nastavi da je snabdeva i da je drži u plamenu.“

Treće mesto Hamiltona u Španiji usledilo je nakon što je Rasel ostvario prvi podijum reprezentacije 2024. na prethodnoj trci u Kanadi, proteklog vikenda u kojem je mlađi Britanac takođe zauzeo svoju prvu pol poziciju u godini.

Mercedes, koji je nadmašio Ferari na poslednja dva događaja, doneo je niz osuđujućih ažuriranja svog W15 automobila u nedavnim trkama kako bi uspešno zatvorio prazninu na prednjem delu terena.

„Verovatno samo ceo tim jeste, ne nužno na visokom nivou, ali postoji velika energija unutar tima na kojem konačno imamo pravac na kojem treba da radimo“, dodao je Hamilton.

„Ljudi u fabrici definitivno imaju oprugu u svom koraku i za mene je, zasigurno, dobar osećaj vratiti se na takmičarsku poziciju.

„Samo želim da nastavim, ali ne želimo da budemo sigurni da ćemo biti ispred sebe.“

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Velika nagrada Austrije održava se ovog vikenda na Red Bull Ringu - uživo na Sky Sports F1

Četvrtak 27. jun
12.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 28. jun
7.50 časova: F3 praksa
9 ujutru: F2 Praksa
11 časova: Austrijska GP praksa jedan (sesija počinje u 11.30 časova)
12.55 časova: F3 kvalifikacije
1.50pm: F2 Kvalifikacije
15h: Austrijski GP Sprint kvalifikacija (sednica počinje u 15.30 časova)*

Subota 29. jun
8.25 časova: F3 Sprint
10 ujutru: Austrijski GP Sprint (trka počinje u 11 časova)*
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.