Maks Verstapen je pritisnuo svoju budućnost Red Bul Formule 1 i kaže da ostaje do sezone 2025

„Već radimo i na automobilu sledeće godine. Mislim da kada ste veoma fokusirani na to znači da i vi vozite za tim“; gledajte svaku sesiju Sprint vikenda u austrijskom GP uživo na Super Sport F1, sa Sprint kvalifikacijama u petak u 15.30

Maks Verstapen se posle kraja ove sezone suočio sa svežim pitanjima o svojoj budućnosti u Red Bulu ali je rekao da ostaje za 2025.

Uprkos tome što je na ugovoru koji traje do kraja 2028. godine, Verstapenova budućnost u timu bila je predmet on-off spekulacija cele sezone posle tenzija u timu početkom godine posle istrage o Kristijanu Horneru i javne potere iz Mercedesa dok traže zamenu za Luisa Hamiltona.

U poslednjem pokazivanje interesovanja red Bulovih rivala, rekao je predsednik Mercedesa Ola Kallenius Nebeska Nemačka na prošlonedeljnom španskom GP da bi Verstapen „izgledao dobro u srebru“, iako je šef tima i suvlasnik Toto Volf naknadno rekao da nije bilo aktuelnih razgovora sa trostrukim svetskim šampionom.

Horner je više puta ponovio da nema sumnje da će Verstapen ostati uz Red Bul ali, s obzirom na glasine o tome da 2025. nikada nije potpuno nestao, Verstapen je upitan da li želi da konačno stavi spekulacije u krevet jednom za svagda potvrđujući da ostaje na mestu.

„Mislim da sam to već rekao. Naravno, ljudi pričaju, ali najvažnije je samo da imamo veoma takmičarski automobil za budućnost“, rekao je Verstapen, koji predvodi ovogodišnje svetsko prvenstvo sa 69 poena razlike.

„U ovom trenutku je, naravno, veoma tesno ali radimo veoma dobro kao tim da pokušamo više da se poboljšamo.

„Sigurno, to sam već rekao sa timom, radimo i fokusiramo se i na sledeću godinu kako bismo pokušali da ponovo budemo konkurentni.

Upitan da li to znači da ako njegov Red Bul auto ne bude najbrži do kraja godine, on će otići: „Mislim da tako ne funkcioniše Formula 1 gde bi onda odjednom mogli da kažete ‘pa, ćao momci!“.

„To ne funkcioniše tako.

„Imam dug ugovor sa ekipom, veoma sam srećan gde sam i, kao što sam već rekao, fokusiramo se već sledeće godine na stvari koje možemo da sprovedemo na automobilu. Pa, pretpostavljam da bi to trebalo da kaže dovoljno o tome gde vozim sledeće godine.“

Verstapen je potom kasnije zamoljen da da direktan odgovor ‘da’ ili ‘ne’ oko toga da li će i dalje biti u Red Bulu 2025. godine.

„To ranije nisi izmakao iz mog odgovora?“, odgovorio je uz osmeh.

„Mislim, ok, da.

„Ali to sam i ja rekao, već radimo na automobilu sledeće godine. Mislim da kada ste veoma fokusirani na to znači da i vi vozite za tim.“.

Još da pratim…

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Velika nagrada Austrije održava se ovog vikenda na Red Bull Ringu - uživo na Sky Sports F1

Četvrtak 27. jun
12.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 28. jun
7.50 časova: F3 praksa
9 ujutru: F2 Praksa
11 časova: Austrijska GP praksa jedan (sesija počinje u 11.30 časova)
12.55 časova: F3 kvalifikacije
1.50pm: F2 Kvalifikacije
15h: Austrijski GP Sprint kvalifikacija (sednica počinje u 15.30 časova)*

Subota 29. jun
8.25 časova: F3 Sprint
10 ujutru: Austrijski GP Sprint (trka počinje u 11 časova)*
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.