Lando Noris identifikovan kao najdosledniji izazivač Maksu Verstapenu od Red Bula

„Lando je izašao iz čopora kao najdosledniji izazivač“, rekao je šef Red Bul tima Kristijan Horner; gledajte svaku sesiju Sprint vikenda u Austriji uživo na Super Sport F1, sa Sprint kvalifikacijama u petak u 15.30

Lando Noris je „izašao iz čopora“ kao najdosledniji izazivač Maksu Verstapenu sa Red Bulom očekujući da vozač Meklarena ostane velika pretnja za njih u njihovom domu austrijski GP ovog vikenda.

Verstapen i Noris su završili na prva dva mesta na pet od poslednjih šest gran pri.

Iako je aktuelni šampion pobedio u pet od tih trka do Norisove, vozač Meklarena je završio na repu vozača Red Bula u Imoli, Montrealu i, prošle nedelje, Barseloni nagoveštava da bi ipak mogao da se pokaže kao istinska pretnja tituli Verstapena tokom 14 trka koje su ostale u rekordnoj dužini sezone 2024.

Norisov poslednji drugoplasirani tim u Španiji pomerio ga je ispred Ferarijevog Čarlsa Leklera za plasman u najbolju drugoplasiranu ekipu u karijeri u Šampionatu vozača, a 24-godišnjak zaostaje za Verstapenom 69 poena.

I osvrćući se na tesnu pobedu svog vozača nad Norisom u pobedi nad Norisom na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, šef red Bul tima Kristijan Horner je rekao: „Da je Lando imao poziciju na stazi bilo bi teško pobediti ih.

„Bilo je tako blizu između njih dvojice i bili su 18 sekundi ispred ostalih.

„Rekao bih da je Lando izašao iz čopora kao najdosledniji izazivač.“

U razgovoru sa Skaj Sports VestiHorner je dodao: „Imali smo četiri pobednika pol pozicije u poslednje četiri trke. Veoma je, veoma tesno.

„Ali Lando rekao bih, izgleda da je razradio te gume, Meklaren je takođe uradio odličan posao, i jako će nas forsiti do kraja godine.“

Noris, koji je osvojio svoju devojačku gran pri početkom maja na GP u Majamiju, sada je završio na drugom mestu 10 puta u trkama – devet puta kao drugoplasirani Verstapen – od kada je Meklaren uveo svoju transformativnu nadogradnju automobila na prošlogodišnjem austrijskom GP.

Krug Red Bul Ringa traje nešto više od 60 sekundi i Horner je uoči sprint događaja ovog vikenda rekao: „Na tako kratkom krugu, biće tako tesno i očekujemo da će Meklaren i Lando ponovo biti brzi.

„Ferari i Mercedes? Ko zna. Ako pogledate jaz sa tim momcima posle trke, bio je prilično sličan prošloj godini. Onaj koji je istupio je Lando.“

I zaista, gazda Mercedesa Toto Volf – čiji je tim koji se usavršava završio na trećem i četvrtom mestu u Barseloni ispred Ferarija – priznao je da su Red Bul i Meklaren trenutno korak ispred terena.

„Meklaren je bio veoma brz (u Španiji). Koliko brzo, ne znam, mislim da Maks uvek ima malo u džepu i vidite da to pravi razliku“, rekao je Volf.

„Ali definitivno nema mnogo toga u ovom trenutku između njih dvojice i oni definitivno postavljaju odrednicu.“

Velika nagrada Austrije održava se ovog vikenda na Red Bull Ringu - uživo na Sky Sports F1

Četvrtak 27. jun
12.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 28. jun
7.50 časova: F3 praksa
9 ujutru: F2 Praksa
11 časova: Austrijska GP praksa jedan (sesija počinje u 11.30 časova)
12.55 časova: F3 kvalifikacije
1.50pm: F2 Kvalifikacije
15h: Austrijski GP Sprint kvalifikacija (sednica počinje u 15.30 časova)*

Subota 29. jun
8.25 časova: F3 Sprint
10 ujutru: Austrijski GP Sprint (trka počinje u 11 časova)*
12.25pm: F2 Sprint
14h: Nagomilavanje austrijskih GP kvalifikacija
15h: Austrijska GP kvalifikacija
17:00: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 30. jun
7.25 časova: F3 Feature Race
8.55 časova: F2 Igrana trka
12:30pm: Grand Prix Sunday: Austrian GP build-up*
14h: THE AUSTRIAN GRAND PRIX*
16h: Čekirano zastava: Austrijska GP reakcija*
17h: Tedova beležnica

*takođe uživo na Super Sport Main Event-u

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.