Mejl Luisa Hamiltona o „sabotaži“: Mercedesu iz policije rečeno da nije počinjeno krivično delo

Mejl je poslat posle Velike nagrade Kanade od nekoga ko tvrdi da je radnik Mercedesa i sadrži tvrdnje o sabotaži protiv automobila Luisa Hamiltona;

Mercedesu je rečeno da nikakva krivična dela nisu počinjena nakon što je britanski tim Formule jedan pozvao policiju da istraži anonimni mejl u kojem se tvrdi da je automobil Luisa Hamiltona „sabotiran“.

Govoreći na nedavno održanoj Velikoj nagradi Španije, direktor tima Toto Volf obećao je da će ići „punom snagom“ kao odgovor na prepisku – za koju se navodi da ju je poslao nezadovoljni član osoblja Mercedesa – pod nazivom „potencijalna smrtna smrt za Luisa“.

Mejl, upućen Volfu, šefu F1 Stefanu Domenikaliju, predsedniku FIA Mohamedu benu Sulajemu, kao i drugim velikim igračima u padoku, stigao je 10. juna, dan posle Velike nagrade Kanade – trke u kojoj je Hamiltona prestigao timski kolega Džordž Rasel u penal krugu.

Mercedes je prijavio notu vlastima 48 sati kasnije.

Portparolka policije Nortamptonšira rekla je novinskoj agenciji PA: „Policija Nortamptonšira dobila je izveštaj 12.

„Nije utvrđeno da nisu počinjena krivična dela, međutim dati su saveti u vezi sa bilo kakvim daljim mejlovima koje tim može da dobije.“

Nebeski sportovi razume da je policija zatražila od Mercedesa da im prijavi bilo kakvu buduću sličnu aktivnost, dok su Srebrne strele navodno angažovale sopstvene istražitelje da to istraћe , љto жe se voditi paralelno sa svakom buduжom policijskom istragom.

U mejlu se Volf optužio da je „osvetoljubiv“ i navodi se da Austrijanac (52) „čini sve što je u njegovoj moći da mu se osveti (Hamilton)“ jer je izabrao da napusti Mercedes zbog Ferarija.

Govoreći prošlog petka, Volf, koji je nepokolebljiv, mejl nije potekao iz sopstvene organizacije, pozvao je „teoretičare zavere ludaka“ da „vide psihijatra“ ako misle da tim radi protiv Hamiltona.

A posle nedeljne trke u Španiji, u kojoj je Hamilton konačno okončao svoj gubitnički niz od Rasela – nadmudrujući se sa sunarodnikom Britancem i potom zauzeo svoj prvi podijum u sezoni – Volf je ponovo izuzeo svoj stav.

Rekao je: „Teoretičari zavere, nemam poštovanja prema njima, jer nemaju mozga. Želimo auto koji pobeđuje u trkama i šampionatima i ko to ne dobije trebalo bi da gleda drugi sport.

„Dobro je videti da je Luis imao odličan vikend, jer je prošlo neko vreme dok je bio na prijemnom kraju i strategija je radila protiv njega. Ali danas je to išlo u njegovu korist tako da sam srećan što imamo taj podijum za njega jer je prošlo neko vreme.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.