Red Bul: Da li je vladavina svetskih šampiona 2021. koštala kap penal 2024.

F1 ima hendikepirani sistem kada je u pitanju količina vremena u tunelu za vetar; Red Bul ima najmanje vremena za aerodinamička testiranja i kažnjen je prošle godine zbog proboja budžetske kapisle 2021. pogledajte svaku sesiju Sprint vikenda u Austriji ove nedelje, uživo na Super Sport F1

Nema sumnje da je Formula 1 najkonkurentnija od kada su uvedeni propisi o kopnenim efektima 2022.

Maks Verstapen je možda pobedio u poslednje dve trke u Kanadi i Španiji ali nije imao najbrži automobil ni na jednoj trci pošto se Lando Noris zadovoljio drugim mestom na obe discipline.

Red Bul je godinu započeo potpunom dominacijom pošto je Verstapen osvojio Veliku nagradu Bahreina za više od 20 sekundi i nastavio relativno komforne pobede u Saudijskoj Arabiji, Japanu i Kini.

Ali, od Norisove devojačke F1 pobede na Velikoj nagradi Majamija u maju, prednost Red Bula je izbrisana.

Verstapen je pobedio za manje od jedne sekunde od Norisa u Imoli i bio tek šesti na Velikoj nagradi Monaka, gde je Ferarijev Čarls Lekler pobedio na domaćem tlu.

„Od Majamija, Lando je verovatno bio konkurent i moraćemo da budemo u vrhu naše igre da bismo pobedili“, rekao je direktor Red Bul tima Kristijan Horner Super Sport F1.

„Tesno je – ali mi stalno pobeđujemo što je najvažnije. Meklaren odlično radi svoj posao, Ferari nije daleko, Mercedes se popravlja, ali držimo nos ispred sebe. Važno je da nastavimo da guramo, jer je dug put do toga.“

Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Sky Sports-u sa NOW
Strimuj svaku F1 trku i još mnogo toga na Super Sport-u sa NOW

Stari red Bul penal ima uticaja?

Kao što je uvek bio slučaj u F1, teren se konvergira kada propisi ostanu isti ali je iznenadni nedostatak dominacije Red Bula iznenadio.

McLarenova nadogradnja u Majamiju ih je stavila na par, ili ispred, a Mercedes se definitivno zatvorio.

Jedno od objašnjenja mogli bi da budu propisi o tunelu za vetar, koji hendikepira jače timove.

Red Bul je poslednje dve godine imao najmanje vremena u tunelu za vetar, nakon što su osvojili šampionat konstruktora 2022. i 2023. godine.

F1 2024 od januara do juna Aerodinamička ograničenja testiranja

Tim % ograničenja Aero testiranja Tunel za vetar prolazi po ATR periodu Tunel sa vetrom saočaja nedeljno
Red Bull 70 224 28
Mercedes 75 240 30
Ferari 80 256 32
McLaren 85 272 34
Aston Martin 90 288 36
Alpine 95 304 38
Vilijams 100 320 40
RB 105 336 42
Sauber 110 352 44
Has 115 368 46

Međutim, tokom većeg delu prošle godine Red Bul je imao dodatno smanjenje od 10 procenata na prvobitno vreme tunela za hendikepirane vetar nakon što su prekršili propise o budžetskim kapislama za 2021. godinu, tako da su imali samo 63 procenta u periodu od oktobra 2022. do oktobra 2023. godine.

Naravno, Red Bul je ipak uspeo da osmisli neverovatnu mašinu za početak ove godine ali da li njihovo ograničeno aerodinamično testiranje u tunelu vetra konačno ima efekta?

„Sve je to relativno. Imali smo dvostruki šmeker prošle godine na vreme u tunelu za ovogodišnji automobil ali se sve izjednačava“, rekao je Horner aludirajući na penal koji je Red Bul imao 2023. godine.

„Kada trčite napred, nema gde da se sakrijete i saznate se jer je sve pod lupom. Svaki poziv za strategiju, svaka stanica, svaki poиetak. To je drugačiji pritisak i filozofija koju moraš da imaš. Tu tim nije izgubio tu ivicu velikih trenutaka, isporučujući pit-stanice i pozive na strategiju.“

Redosled kljucanja vremena u tunelu vetra se zapravo resetuje od početka jula. O količini vremena u tunelu za vetar svaki tim odlučuje se po stajalište konstruktora posle nedeljne Velike nagrade Austrije u Spilbergu.

Čak i bez prošlogodišnje kazne, Red Bul je imao 15 procenata manje vremena u tunelu za vetar u poređenju sa Meklarenom poslednjih šest meseci. Ako Meklaren ostane na poziciji trećeg mesta svojih sadašnjih konstruktora, to će se promeniti na 10 procenata manu Red Bula do kraja ove godine.

„Imamo ogromnu sv.dubinski u timu i stabilnost na duži rok“, rekao je Horner. „Ono što sada vidite je rad koji se dešava u poslednjih nekoliko meseci i ima ih još u gasovodu.

„Vi se oglašavate u smanjenju povratka i to je zaista postepeno. U petak je izgledalo kao da smo četvrti najbrži auto ali je inženjerski tim odradio odličan posao tokom vikenda i preokrenuo ga. Vrlo smo svesni da moramo da nastavimo da donosimo performanse automobilu.“

F1 Šampionat konstruktora uoči austrijskog GP

Horner: Verstapen se ne zeza

Verstapen je ove godine bio u top formi i verovatno je napravio konačnu, presudnu, razliku u poslednje dve trke da bi produžio svoju prednost u šampionatu na 69 bodova više od Norisa.

Kvalifikovao se u prvom redu u Kanadi i Španiji, kada timski kolega Serhio Perez nije nastupao blizu fronta, a onda je izvršio savršenu strategiju Red Bula u obe trke da zabeleži svoju 60.

Na Velikoj nagradi Španije, Verstapen je rano prestigao Džordža Rasela i izdržao pokojnog Norisovog naboja sa performansom koji Horner opisuje kao „briljantan“.

„On je toliko odlučan, da se jednostavno ne zeza“, kaže Horner. „Mislim da je to jedan od njegovih ključnih kvaliteta – znate da ako je on tu, on će to da uradi. Drugi vozaиi to znaju.

„Mislim da je tesno. To su male margine. Maks i Lando su bili 18 sekundi ispred ostatka terena. Lando je posebno imao dugovečnost, ali smo na kraju završili posao i ubacili maksimalne poene.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.