Luis Hamilton: Vozač Mercedesa bemoans ‘jedna od najgorih trka’ u karijeri na Velikoj nagradi Kanade

Luis Hamilton je napredovao sa sedmog mesta na mreži i završio na četvrtom mestu Na Velikoj nagradi Kanade; sedmostruki svetski šampion bio je razočaran svojim nastupom tokom vikenda, verujući da je Mercedes sposoban da pobedi u Montrealu

Luis Hamilton opisao je Veliku nagradu Kanade kao „jednu od najgorih trka“ koju je vozio u karijeri pošto Mercedes nije uspeo da iskoristi njihov snažan tempo u Montrealu.

Sedmostruki svetski šampion plasirao se sa sedmog mesta na mreži i završio na četvrtom mestu u uzbudljivoj trci na Stazi Žil Vilnev u nedelju, ali je bio daleko od toga da je zadovoljan svojom vožnjom.

Hamilton je bio u trci za prvo mesto u kvalifikacijama u subotu, pre nego što ga je ogromno razočaravajuće finalno trčanje videlo kako pada niz vremenski list kada je njegov timski kolega Džordž Rasel zauzeo pol poziciju.

Tridesetdevetogodišnjak, koji napušta Mercedes kako bi se pridružio Ferariju na kraju sezone, posle kvalifikacija je isekao neutešnu cifru i rekao da mu je raspoloženje malo bolje posle trke.

„Ne osećam se mnogo drugačije“, rekao je Hamilton Super Sport F1.

„Bilo je to preko vikenda samo zaista loš nastup od mene. Juče su u to ušle neke druge stvari, ali uglavnom ja.

„Onda danas, samo jedna od najgorih trka koje sam vozio. Samo mnogo greљaka. Ali naravno, da sam se bolje kvalifikovao bio bih u mnogo boljoj poziciji.

„Tako je kako je. Vratiću se na tablu za crtanje.“

‘Auto je bio sposoban da pobedi’

Hamilton od decembra 2021. nije uspeo da doda svoj rekordni broj od 103 F1 pobede, a priznao je da je razočaranje pojačan činjenicom da veruje da je W15 sposoban za pobedu u Montrealu pošto je Maks Verstapen pobedio za Red Bul.

Uspeo je rano da napreduje pošto je oslobodio Danijela Rikarda u uvodnom krugu, ali će morati da sačeka intervenciju Sigurnosnog automobila kako bi prošao Fernanda Alonsa za peto mesto tokom njihovih zaustavljanja.

Drugi Sigurnosni automobil zadržao je Hamiltona u trci za podijum i iskoristio je grešku Rasela da se preseli u top 3 u fazi zatvaranja, samo da bi njegov timski kolega ponovo zauzeo poziciju.

„Mislim da je ovog vikenda automobil bio sposoban da pobedi“, dodao je on. „Zato i nije tako sjajan osećaj. Ali uzećemo bodove i nastaviti da se krećemo, nastaviti da pokušavamo.“

Uprkos razočaranju tima što nisu uspeli da maksimalno iskoriste svoj učinak, bilo je pozitivnih stvari koje su uzeti od Mercedesa isporučujući ubedljivo najkonkurentniji prikaz sezone do sada.

Nadogradnje donete na W15 tokom nedavnih trka izgleda da su se udružile kako bi se zatvorio jaz vodećem triju Red Bula, Meklarena i Ferarija, dok ostaje da se vidi koliko su veći deo uslova odigrali u mercedesovim uspesima u Kanadi.

„Sa pozitivne strane, veliko, veliko hvala svima koji su se vratili u fabriku što su napredovali u ovom automobilu, jer on postaje automobil sa kojima možemo da se borimo“, rekao je Hamilton.

„To je stvarno pozitivan odlazak u ovaj sledeći deo sezone. Znam da ćemo imati, nadam se, još neke nadogradnje na putu, tako da će to biti tesna bitka.

„Ako se dobro navuиem, dobiжu bolje rezultate u nekoj fazi.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.