Bokserski raspored: Karlos Adames / Bivol 5 vs 5 / Džordan Panten

Carlos Adames WBC

Svetske bokserske vesti ažuriraju najnoviji bokserski raspored borbi u kojima učestvuju Karlos Adames, Dmitrij Bivol i Džordan Panten.


Carlos Adames vs Terrell Gausha

Prvo, Svetski bokserski savet je izdvojio prvu odbranu za novog šampiona srednje kategorije Karlosa Adamesa. Taj korak usledio je posle odluke SBC-a da oduzme Džermelu Šarlu.

Oni su rekli: „Šampion Svetskog bokserskog saveta u srednjoj kategoriji, Dominikanac Karlos Adames, braniće titulu protiv kandidata Terela Gauše 15.

„Gauša, 36 (24-3, 12 KO), olimpijac iz 2012, pobedio je u svojim najnovijim borbama protiv Brendin Linč i KeAndrae Leatherwood, nakon što je u martu 2022. izgubio jednoglasnu odluku od Tima Tszyua u 12 rundi.

„Druga dva poraza za Gaušu, 14-godišnjeg profesionalca, bila su protiv Eriksona Lubina 2020. i Erislandija Lare 2017. godine. I jedno i drugo odlukom.

„Adames, 30 godina, WBC šampion srednje kategorije, želi da ostane aktivan i demonstrira ovo, uz ubedljivu pobedu, da podvuče da je danas najbolji borac od 160 kilograma.


Dmitrij Bivol

Povodom Dmitrija Bivola i posle odlaganja neprikosnovene bitke sa Arturom Beterbijevim (povređen), Turki Alalšik je potvrdio sledeće:

„Dmitrij Bivol protiv Malika Zinada je potvrđen za 1. jun. To će biti odvojen događaj od 5v5, ali će biti uključen na isti PPV i kartu kupljenu za 5 naspram 5.“


Džordan Panten

Sledeći američki šampion u boksu, Džordan ‘Patriota’ Panten (8-0, 7 KO), vraća se u bitku po treći put ove godine protiv kolege neporaženog Migela Anhela Hernandeza (8-0, 6 KOs) iz Dalasa, TX, u četvrtak, 20. juna u osmom krugu glavnog događaja na SOCA Fights iz Hangara u Kosta Mesi, CA i uživo prenos na TrillerTV-u sa početkom u 22h ET / 7:00 p.m. PT.

Panthen je nastavio 2024.

„Na putu sam da postanem novi američki bokserski šampion i ovo je sledeći korak“, rekao je Džulijan Čua trenirajući Pantena. „Odmah posle moje poslednje borbe, vratio sam se treninzima Bokserske teretane u Brikhausu za ono što je sledeće.“

„Aktivnost je ključ u ovom trenutku, ostanak u teretani i učenje i korišćenje onoga na čemu smo radili za pobedu dok takmičenje nastavlja da bude bolje. Ovo je definitivno moj najteži izazov; Hernandez ima isti dosije kao i ja i gledaće da nastavi svoj neporaženi niz.“

Počevsi svoju kampanju 2024. Vraćajući se na isto mesto i boreći se pred svojom brzo rastućom legijom obožavalaca, pokazao je veštine svetske klase u presecanju prstena i zaustavljanju Ravšana Hudjanazarova 4.

Hernandez pogađa prsten posle osmog kola jednoglasne odluke oko Migela Adolfa Jepeza koji putuje u Halifaks u Novoj Škotskoj 2. februara 2024.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.