Teškaš zaustavio nerešeno Lomačenko protiv Kambososa

Lomachenko vs Kambosos face-off

Ukrajinski superstar Vasilij Lomačenko raduje se što će postati IBF šampion u lakoj kategoriji uoči borbe sa Džordžom Kambososom juniorom.

‘Loma’ se hvata u koštac sa domaćim favoritom „Svirepim“ za upražnjenu krunu u nedelju, 12. maja, u RAC Areni u Pertu, u zapadnoj Australiji. Lomačenko (17-3, 11 KO) je već bivši svetski šampion sa tri težine i kralj kilograma. On se nada da će postati dvostruki svetski šampion u lakoj kategoriji i dodati još jedan pojas u svoju obimnu kolekciju.

Na konferenciji za novinare u četvrtak, Lomačenko i Kambosos odigrali su partiju mentalnog rata. Prema rečima čuvara vremena najvišeg ranga, suočili su se tri minuta i dvanaest sekundi. Kopromoter događaja Lu DiBela i iskusni teškaš Lukas Braun morali su da razdvoje borce, e-tokom bi nastavili još dugo.

Pre ekstra dugog gledanja, Lomačenko je govorio o svojoj gorućim željama da ponovo postane svetski prvak.

„Dugo sam u ovom sportu. Mi smo dva profesionalca“, rekao je Loma. „Da, znamo boks. Znamo strategiju. Biće veoma, veoma interesantno za oboje. Biće veoma, veoma interesantno za sve ljubitelje boksa. Srećno. Srećno i jedno i drugo.“

On je dodao: „Imamo borbu. Pripremali smo se veoma jako. I, kao što rekoh, biće veoma interesantno. Samo se radujem IBF tituli. Moram da uzmem titulu, a posle toga mogu da razmišljam o svojoj budućnosti.“

Predsednik najvišeg ranga Bob Arum izjavio je: „Radujem se ovome. To bi trebalo da bude rasprodat događaj, odličan šampionski meč u lakoj kategoriji.

„Vasilije Lomačenko je sjajan taktičar i uživam da ga gledam. Džordž Kambosos je pravi ratnik. Doљao je da se bori. Veoma je uzbudljiv.

„Ova borba će biti nezaboravna i jedva čekam da je vidim. I znam da se obožavaoci širom sveta raduju tome.“

Pobeda za Lomačenka namešta potencijalno ujedinjenje sa Gervontom Dejvis ili Šakurom Stivensonom kasnije tokom godine. Međutim, kako je bokserski velikan istakao, možda mu nije ostalo vremena u tom sportu da završi neprikosnoveni podvig sa 135 godina.

Prva etapa dolazi protiv Kambososa, koji je moћda slabiji, ali je veoma opasan za ostarelog borca koji dolazi do kraja svog mandata.

Manifestacija Lomačenko protiv Kambososa mlađeg biće prikazana UŽIVO u udarnom terminu u subotu, 11. maja, u Sjedinjenim Državama.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.