Rajan Garsija ’60 puta preko limita, B uzorak će biti pozitivan’

Ryan Garcia vs Duarte

Rajan Garsija je bio 60 puta preko dozvoljene granice za ostarin u svom VADA uzorku testiranja i pokazaće iste rezultate u svom B uzorku.

To je mišljenje Devina Hejnija nutricioniste Viktora Kontea, koji je napumpao kočnice garsiji koja je oslobođena krivice u narednim nedeljama.

22. maja, biće otvoren Garsijov drugi uzorak – prikupljen u isto vreme kada i njegov test sa zastavicom 19. Konte je 99% siguran da će nivoi pokazati istih 6 Nanograma po mililitarskom nivou.

„Izbacuje se lažna vest o NYSAC-ovom grafikonu dozvoljenih ograničenja za PED-ove. Ostarine ima .1 nanogram po mililitru dozvoljenu granicu, a Rajan Garsija je 19. aprila prijavio šest ng/ml, što je 60 puta više od limita. Istorija testiranja B uzorka je 99 odsto potvrda A“, istakao je Konte.

Bivši šef Balka je dodao: „Po mom mišljenju, Rajan Garsija nastavlja da spinuje dezinformacije. 19. aprila, Rajanov nivo ostarina u urinu je bio šest ng/ml. DOZVOLJENO OGRANIČENJE NYSAC-a je .1 ng/ml. Izgleda da je Rajanov nivo 60 puta veći od dozvoljenog. Verujem da će njegov B uzorak takođe biti pozitivan.“

Konte je takođe optužio Garsiju da je pokušao da povuče vunu preko očiju navijača svojom ‘milijarditom grama’ odbrane.

„Rajan Garsija tvrdi: ‘Svi znaju da ne varam.’ Po mom mišljenju, bio je pozitivan na testu, i sada mora da dokaže da nije bilo namere da vara. U svetu izgovora „pas mi je jeo domaći“, poznati NFL igrač je jednom rekao: ‘Čim počnete da koristite PED-ove, automatski postajete lažov.’

U međuvremenu, Hejni nastavlja da trguje barbovima sa Garsijom na društvenim mrežama dok WBC šampion u super lakoj kategoriji namerava da mu jedini poraz bude uklonjen iz rekorda.

„Testirao je љest nanograma i .35 na teћak dan. Bio je 60 puta preko limita na dan vage“, naveo je Hejni pre nego što je rekao Garsiji: „Bio si na PED-u i još uvek nisi mogao da me ko.“.

Taj ‘PED’ o kojem Hejni govori je bio 19-norandrosteron, metabolit nandrolone. Dalja testiranja su otkrila da Garsija nije imao dovoljno u organizmu da označi supstancu. Prvobitno je rečeno da je za poboljšanje učinka leka potrebna dalja procena. Po završetku, VADA je uklonila lek iz rezultata.

Garsija bi i dalje mogao da se suoči sa novčanom kaznom i zabranom, a njegova pobeda je u opasnosti da bude proglašena zabranom takmičenja kasnije ovog meseca.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.