OVAKO SE NE IDE U EVROPU!

Pet predsednika, šest sportskih direktora, 15 trenera - Da nije malo mnogo?

> 14:29

Ono što treba kako bi se osvajale titule i kako bi se išlo u Evropu jeste kontinuitet. 

Sakić objavio spisak: JAKA SRBIJA!

Ono što sada Crvena zvezda ima, nema Partizan. Kontinuitet i stabilnost su bitni kako bi se pravili dobri rezultati. Formula Vučelić-Mirković-Iliev nije funkcionisala, pa su poslednja dva navedena već odstranjena iz Partizana. Poslednji u nizu koji je dao otkaz jeste Gordan Petrić. 

Hajde da se vratimo malo u prošlost. U periodu od 1992. do 2003. godine, verovali ili ne, Partizan je promenio svega trojicu trenera. Dva mandata je imao Tumbaković, jedan Ješić a te čuvene 2003. je došao Mateus. 

A ovo je interesantno jer je Partizan od 2006. godine, kada je prvi put posle 17 godina promenjena uprava, kroz crno-bele prošlo petorica predsednika, šestorica sportskih direktora i 15 trenera. 

Kada se pogleda ta bizarna statistika, vidi se da u Humskoj mnogo toga, kada su uprave u pitanju, čak i nema veze sa rezultatima na terenu. Kako objasniti da je najdugovečniji predsednik Partizana u poslednjih 15 godina, Dragan Đurić, pored pet osvojenih titula u nizu (ona prva od šest je Toletova), „uspeo“ da smeni četvoricu sportskih direktora, jednog vršioca dužnosti (čuvena funkcija koordinatora Alberta Nađa) i sedmoricu trenera!?

Mnogi od njih su dobili otkaze jer su se mešali u poslovnu politiku kluba ili jednostavnije rečeno - želeli su da spreče neke trasnfere kojima su dirigovali članovi uprave. 

Tako je Dragan Đurić, koji je dejstvovao od jula 2008. do decembra 2014. potrošio direktore Tomića, Krstajića, Nađa i Tumbakovića, kao i trenere Jokanovića, Stevanovića, Stanojevića, Granta, Vermezovića, Rašovića i Nikolića.

U vladi Milorad Vučelića, aktuelnog predsednika Partizana, Ivica Iliev je prvi sportski direktor koji je otišao iz kluba za vreme njegovog mandata, ali je zato Zoran Mirković šesti trener koji je 'povukao nogu'. Vučelić je kao privremeni prvi čovek kluba u decembru 2015. "nasledio" na klupi Zorana Milinkovića, posle kojeg su kroz stadion prodefilovali Ljubinko Drulović, Ivan Tomić, Marko Nikolić, Miroslav Đukić i Zoran Mirković.

Zoran Popović je svega godinu dana bio predsednik Partizana i „stigao“ je da promeni dvojicu trenera, ali mu je sportski direktor Dragan Ćirić otišao posle dva meseca. I u narednih osam, klub nije ni imao prvog operativca za sportska pitanja! Sve dok nije imenovan Ivica Iliev...

Tomislav Karadžić je za nešto malo više od godinu dana promenio dvojicu trenera. Kada je „izgurao“ Miroslava Đukića, ukazao je šansu Slaviši Jokanoviću.

Jedini koji nije stigao mnogo da menja je Nenad Popović, jer mu je mandat bio prekratak. Prvi čovek Partizana bio je samo od decembra 2006. do juna 2007. Istina, u njegovom upravljanju klubom je Nenad Bjeković završio misiju kao direktor kluba, a u fotelju je uskočio Ivan Tomić. Trener je bio i ostao Miroslav Đukić.

Da rezimiramo, za 13 godina, Partizan je promenio ukupno 26 na tri funkcije. U proseku po dvojica svake godine. Plan očigledno ne postoji, o programu da ne pričamo a strategija je samo pusta želja. Jasno je da nešto nije u redu i da neke stvari uopšte ne postoje. 

NENAD POPOVIĆ

Direktori: Nenad Bjeković, Ivan Tomić
Trener: Miroslav Đukić

TOMISLAV KARADŽIĆ

Direktor: Ivan Tomić
TreneriMiroslav Đukić, Slaviša Jokanović

DRAGAN ĐURIĆ

Direktori: Ivan Tomić, Albert Nađ (koordinator), Mladen Krstajić, Albert Nađ, Ljubiša Tumbaković
Treneri: Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević, Avram Grant, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Marko Nikolić

ZORAN POPOVIĆ

Direktor: Dragan Ćirić
Treneri: Marko Nikolić, Zoran Milinković

MILORAD VUČELIĆ

Direktor: Ivica Iliev
Treneri: Zoran Milinković, Ljubinko Drulović, Ivan Tomić, Marko Nikolić, Miroslav Đukić, Zoran Mirković...

JOŠ SPORTA:

Bobi se vratio i odma dvocifreni učinak! (VIDEO)

Denver nastavlja da sanja - bitka za prvo mesto će se voditi do kraja!

"Trener je dao otkaz pre dve nedelje, rekao je da nisam dovoljno dobar"

Fojc osvojio još jednu titulu