Košarkaški klub Radnički razočaran je načinom na koji je ostao bez Nikole Kalinića, istakavši da je razlaz s njim "grubo iznuđen"

U RADNIČKOM ŠOKIRANI TRANSFEROM: Iznuđen odlazak Kalinića

> 09:48

 

Nikola Kalinić je napustio Radnički i prešao u Crvenu zvezdu Telekom, a povodom ovog transfera oglasio se klub iz Kragujevca. Sopštenje prenosimo u celosti:

"Košarkaški klub Radnički iznuđeno je završio saradnju sa Nikolom Kalinićem koja je potrajala godinu dana, umesto ugovorene tri. Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braneći boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju. Za trećinu ugovorenog perioda isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara, stoga je bilo očekivano da nakon angažmana u reprezentaciji sledi povratak u Kragujevac. Međutim, tim koji je tokom sezone vršio pritisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove partije koje su u nekim mečevima bili ispod realnog kvaliteta, biće sledeća Kalinićeva adresa. Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Ovo je, ispostavlja se, epilog čudnih odluka koje su u međuvremenu donosili registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet. Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo "čerupa" između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja. Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti - odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika."

Izvor: b92.net
         sportal.rs
         sport.blic.rs
         mozzartsport.com