Ko bi rekao da "ledeni Finac" ima motivaciju: "Ovo je postalo hobi za mene, zato mi je zabavno"

> 16:16

Finski vozač Formule jedan Kimi Raikonen rekao je da mu ne nedostaje motivacija uprkos tome što će uskoro napuniti 40 godina.

Jović ide pravim putem: "Tata, nisam zabrinut za novac. Želim da igram fudbal"

Raikonen je debitovao u Formuli 1 2001. godine, a šest sezona kasnije postao je i šampion. Pre kraja ove sezone će napuniti 40 godina, a trenutno vozi za Alfa Romeo.

"Nemam neku posebnu stvar koja me motiviše. Ovo je više postao hobi za mene, možda i više nego bilo šta drugo. To je verovatno razlog zašto mi je opet zabavno", rekao je Raikonen uoči trke u Kini.

Ferari se umesto njega odlučio za 21-godišnjeg Šarla Leklera, ali je Raikonen osvojio bodove u prve dve trke sezone, završivši kao osmi u Australiji i sedmi u Bahreinu.

"Uvek se trudim da uradim najbolje što mogu. Nekim danima to ide bolje nego ostalim. Ali, tako je to. Motivacija nikada nije bila pitanje", kazao je Raikonen.

Istakao je da nema poseban cilj ove sezone, a o penziji će, kako je naveo, razmišljati kada ne bude ostvarivao ono što očekuje od sebe.

Raikonen je bio inspiracija mnogim mlađim vozačima, pa je tako Serhio Peres izjavio da se zainteresovao za taj sport dok je gledao Finca kada je bio veoma mlad.

Raikonen u Formuli jedan ima 21 pobedu. Trka u Kini će biti 1000. po redu u šampionatu Formule 1. 

JOŠ SPORTA:

Na Kipru sada sumnjaju na nameštanja - Kiparski savez suspendovao mečeve druge lige!

JNA SUSPENDOVAN!

Pomeraju se granice u fudbalu - "Dete" će zarađivati oko 10 miliona evra od ugovora!

Divac veran "Kraljevima" - dobio novi ugovor!