Lekler i Ferari ponovo u dijalogu; Ferari: Ako je Šarl uznemiren, ima razloga za to; Lekler: Siguran sam da postoji objašnjenje

> 16:32

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da ekipa nije pokušala da ugrozi Šarla Leklera, naredbom da propusti Sebastijana Fetela u trci za Veliku nagradu Kine.

Kenijci dominantni u Beogradu!

Binoto je rekao da je Ferari pokušavao sve što može, kako bi njegovi vozači uhvatili korak za Luisom Hamiltonom i Valterijem Botasom iz Mercedesa. Hamilton je pobedio u 1.000. trci Formule 1, ispred Botasa i Fetela.

Lekleru je naređeno da u 11. krugu propusti Fetela na treće mesto, a na kraju, trku je završio kao peti, pošto ga je obišao Maks Verstapen iz Red Bula.

"Nismo dali prednost vozaču (Fetelu), već je ekipa pokušala sve što je mogla. To je bilo skoro na početku trke, ali bio je važan trenutak. Razumem kako se Šarl oseća. Šteta, ali u tom trenutku Mercedes je bio nešto brži i pokušali smo da 'poguramo' Sebastijana i vidimo da li može da se drži sa Mercedesom", rekao je Binoto za Skaj.

Lekler je negodovao posle naredbe, ali je morao da posluša.

"Ako je Šarl uznemiren, ima razloga za to. Trebalo bi to da prihvatimo, šteta zbog njega, ali možda će sledeći put stvari ići u njegovu korist", dodao je direktor italijanske ekipe.

Fetel nije uspeo da iskoristi tu prednost, pa je sa skoro 14 sekundi zaostatka za Hamiltonom završio trku.

Lekler je rekao da će razgovarati sa ekipom, kako bi shvatio zbog čega je doneta takva odluka.

"Moram da shvatim i sagledam širu sliku, da razgovaram sa inženjerima i da razumem tu odluku. Siguran sam da postoji objašnjenje i da ću ga razumeti. Ne znam da li je odluka doneta prerano. Moram da pogledam podatke i razgovaram sa inženjerima. Ne želim da dajem neke glupe izjave. Sada je gotovo. Ovo nije bila sjajna trka za mene, nisam bio dovoljno jak prilikom vožnje koliko sam želeo", dodao je Lekler.

Naredna trka u šampionatu na programu je 28. aprila u Azerbejdžanu.

JOŠ SPORTA:

Mercedes dominantan, Hamilton pobedio na jubilarnoj hiljaditoj trci!

Denver se sapleo na startu plej-ofa, Sparsi vode 1:0!

"Sviđa mi se Barselona, Juventus je sa Ronaldom jedan od favorita"

Popovič za istoriju!