Velimir Stjepanović opet pokazao klasu

JOŠ JEDAN SRBIN NA OLIMPIJADI!

> 22:01

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je dve medalje prvog dana Svetskog kupa u Dubaiju, a ujedno je isplivao lični rekord na 100 metara slobodnim stilom i izborio A olimpijsku normu u toj disciplini.

Stjepanović je danas je na 100 metara slobodno osvojio bronzano odličje rezultatom 48.86 sekundi, dok je na 400 slobodno stigao do srebra u vremenu 3:47.75 minuta.

"Ostvario sam A normu za Rio 2016 na 100 metara i moram da budem apsolutno zadovoljan trkom. Postavio sam i lični rekord, trka je bila zaista odlična. Na 400 metara bio sam drugi, plivao sam brže nego pre par dana u Dohi, a, kao što sam i govorio i uoči takmičenja, svaka medalja je izuzetan uspeh zbog veoma jake konkurencije", rekao je Stjepanović.

Sjajnom srpskom plivaču medalju je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti UAE.

"Počastvovan sam što je ministar došao na takmičenje i što je bodrio plivače iz Srbije. Uz srpske zastave na tribinama i naše navijače, osetio sam se kao da plivam kod kuće", poručio je Stjepanović.

ŽELJKOV FENER SE PROŠETAO BEOGRADOM: Pero Antić zakopao svoje! (VIDEO)

PAVLOVIĆ PROMAŠIO ZA PRODUŽETAK: Saletov PAO je opet pao! (VIDEO)

BLOKADA GODINE U NBA: Sine, džaba ti steroidi! (VIDEO)

Posle bronze i srebra, Stjepanoviću nedostaje još samo zlato da upotpuni neverovatan vikend u Dubaiju, a šansa je na 200 metara.

"Ništa nije nemoguće. Verujem da će to biti najbolja trka za mene. Mislim da sam najspremniji da otplivam tu deonicu zaista brzo. Ne želim da stanem na dve osvojene medalje", kazao je reprezentativac Srbije.

Stjepanović je ranije već obezbedio olimpijske norme na 200 i 400 metara slobodno.

Pohod na novo odličje srpski olimpijac nastaviće u subotu, kada je na programu disciplina 200 metara slobodno.

Na Svetskom kupu u Dubaiju takmiči se oko 440 plivača iz 56 zemalja širom sveta, uz 350 takmičara iz lokalnih klubova.