Košarkaši Partizana moraće da budu mirni i koncentrisani u igri ako žele da pobede Cedevitu u Jadranskoj ligi, rekao je danas pomoćni trener crno-belih Velimir Gašić

VELIMIR GAŠIĆ: Mirni i koncentrisani do pobede nad Cedevitom!

> 13:25

"Očekujemo reakciju ekipe posle poraza, i sa velikom motivacijom čekamo naredni duel protiv Cedevite. Biće potrebno mnogo energije, mnogo koncentracije i mirnoće u igri, u što dužim intervalima u samoj utakmici, da bi naš mladi tim odigrao dobro meč i na kraju pobedio", rekao je Gašić za klupski sajt.

Trener Partizana Duško Vujošević je suspendovan na jednu utakmicu, pa će crno-bele na susretu sa Cedevitom voditi njegov pomoćnik.

Gašić je kazao da je Cedevita "odlično izbalansiran tim", koji trenutno ne igra svoju najbolju košarku.

"Cedevita u poslednjih nekoliko godina beleži neverovatne pomake,
što se tiče same organizacije i rezultata, sa veoma kvalitenim evroligaškim timom. Uz sve to, ovaj meč za nas predstavlja početak jednog niza utakmica, u veoma zgusnutom kalendaru takmičenja", kazao je pomoćni trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, košarkaši Partizana su spremni za sva iskušenja koja ih očekuju u narednom periodu.

"U narednih sedam dana odigraćemo tri utakmice na gostujućem terenu, što samo po sebi sa aspekta neke zahtevnosti i ritma odigravanja tih mečeva, predstavlja jednu veliku energetsku potrošnju ekipe, ali
duboko verujem da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju", istakao je Gašić.

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da je njegova ekipa mlada i da se nada da će posle početna dva poraza pokazati svoj talenat protiv Cedevite u Zagrebu.

"Neki igrači su možda prvi put dobili ozbiljniju šansu, pa su više bili stegnuti, ali verujem da ćemo iz meča u meč biti sve bolji. Potrebno je samo da se opuste i pokažu ono što najbolje znaju, imamo talenat to je sigurno. Nadam se da će to pokazati već sada u Zagrebu", rekao je Murić.

On je kazao da je Cedevita veoma jak evroligaški tim.

"Jesu izgubili prve dve utakmice, ali na gostujućem terenu. Sada igraju prvi put kod kuće i verujem da će hala biti ispunjena i da će oni dati sve od sebe na tom meču. Naravno, mi ne idemo tamo samo da odigramo utakmicu, već da maksimalno fokusirani pružimo najbolju moguću igru", kazao je Murić.

Utakmica između Partizana i Cedevite igraće se sutra od 19.00 u trećem kolu regionalnog takmičenja.