Nekadašnji kapiten mlađih selekcija Srbije potpisao je jednogodišnji ugovor sa Igokeom

DRENOVAC POTPISAO ZA IGOKEU: Došao zbog ABA lige i Jovanovića!

> 12:30

Za razliku od većine sportista, koji u svet profesionalaca zakorače tamo gde su rođeni, pa eventualno odu u inostranstvo, Đorđe Drenovac (22 godine, 201 cm) je juniorski staž i prve godine seniorske karijere proveo van granica Srbije i tek onda odlučio da se oproba među svojima.

Rođeni Beograđanin nije se baš vratio kući, ali će prvi put igrati profesionalno tamo gde se priča srpski jezik - u Igokei iz Aleksandrovca, kojoj se posle kraćih pregovora obavezao na vernost do leta 2015.

"Zaista sam srećan što ću konačno dobiti priliku da zaigram u Jadranskoj ligi. To je jedan od razloga zašto sam se odlučio za Igokeu. Takođe i činjenica da sam sa trenerom Vladom Jovanovićem imao jako dobru saradnju u mlađim reprezentativnim selekcijama", rekao je Drenovac za mondo.

Prošle sezone šestoplasirana na tabeli ABA i prvak BiH, Igokea polako kompletira redove za naredni takmičarski ciklus. Dovedeni su plejmejker Džonatan Džons iz Širokog, nekadašnji bek FMP-a i Hemofarma Mladen Jeremić, Marko Čakarević... Očekuje se još pojačanja.

"Poznajem većinu igrača, tako da ne bi trebalo da bude problema sa adaptacijom. Mislim da ću ispuniti očekivanja ljudi u klubu i uveren sam da ćemo napraviti dobar rezultat".

Drenovac se košarkaški razvijao u austrijskoj Arkadiji, odakle je u Crvenu zvezdu svojevremeno stigao Nemanja Bjelica. Potom je bio u Fortitudu iz Bolonje i proletos u Valjadolidu, zajedno sa Danilom Anđušićem.

Na reprezentativnom planu je 2011. bio U-19 vicešampion sveta, kao kapiten Bogdanu Bogdanoviću, Aleksandru Cvetkoviću, Nemanji Krstiću, Luki Mitroviću, Nemanji Bešoviću... Ima i bronzu sa Univerzijade u Kazanju 2013. godine. Po vokaciji je nisko krilo, ali može da odigra i bliže košu.

"Boravak u Arkadiji bio je lepo iskustvo. Tamo sam na kraju krajeva i 'učio' da budem profesionalac. Nakon toga je usledio poziv iz Bolonje, ali sam se tamo zadržao svega godinu dana. U Valjadolidu sam se uverio da je španska Endesa zaista najbolja liga u Evropi. Odatle nosim bogato iskustvo i nadam se da će mi ono pomoći da budem bolji igrač, kako u predstojećoj sezoni, tako i ubuduće", završio je novi član Igokee.

Izvor: mondo.rs