Direktor Cibone Aco Petrović izjavio je danas da će taj košarkaški klub otići u stečaj, ako se do 1. septembra ne reši problem blokade

PETROVIĆ: Cibona ide u stečaj ako ne reši problem blokade

> 12:59

Novčana blokada Cibone pri Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) je nešto više od milion evra zbog duga prema četvorici bivših igrača: Marku Tomasu, Damiru Mrkoti; Gordanu Giričeku i Goranu Vrbancu.

Kako je prenela Hina, Petrović će sa njima pokušati da se nagodi, a ako uspe u tome, garantuje isplatu obećanog iznosa do 1.septembra.

"U datim okolnostima naša ponuda će biti maksimalno korektna. Ako do 1. septembra ne izvršim ono što sam obećao, moja reč ne vredi ništa i ceo projekat pada u vodu. ovo je poslednja šansa za spas Cibone. Taj datum je jedanko važan za klupsku istoriju kao i titula prvaka Evrope", rekao je Petrović.

"Ili će klub do 1. septembra profunkcionisati, ili će otići u stečaj. Druga opcija ne postoji", dodao je bivši trene Cibone.
Petrović je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobio mandat za spas Cibone i radi volonterski na funkciji direktora kluba.

Osim dugovanja prema pomenutoj četvorici igrača, Petrović je rekao da je cilj da se izmire dugovanja prema igračima iz prošle sezone.

"Oni su to zaslužili jer su svojim igrama i rezultatima zadužili klub", rekao je Petrović.

Istakao je da klubu nije potrebna deblokada kod Fibe kako bi ponovo dovodio strance, već da se "razbije atmosfera nepoverenja prema klubu" s kojom se susretao u svim dosadašnjim kontaktima, otkako je prošle nedelje započeo proces konsolidacije kluba.

Kako planira, Cibona bi u budućnosti trebalo da se oslanja na talentovane igrače iz juniorskog pogona kojima bi bio priključen samo jedan Amerikanac.

"Budžet kluba za sledeću sezonu biće 500.000 evra i ni lipe više. Tim će se graditi oko petorice, šestorice talentovanih juniora kojima će biti priključeni naši veterani i američki košarkaš na poziciji plejmejkera", rekao je Petrović.

Ekipu će i dalje voditi treneri Slaven Rimac i Jurica Golemac, uz pomoć iskusnog Vlade Vanjka.

"Oni su svojim prošlosezonskim rezultatima u potpunosti zaslužili poverenje. Ja im se sigurno neću mešati u posao. Mogu pomoći savetima, ako to od mene budu tražili, ali trenerski posao me ne zanima", naglasio je Petrović.

Cibona bi do 5. oktobra trebalo da dobije novi Upravni odbor od pet članova i novog predsednika.

"U Upravnom odboru će biti samo privrednici. Oni će iznedriti predsednika. Politika u Ciboni više neče biti prisutna u onom kontekstu u kojem se dosad pominjala. Ja ću predstavljati sponu prema Gradu, ali svi znaju da sam ja čovek sporta, a ne političar. Maksimalno sam nezavistan, nikome ništa ne dugujem i radiću samo po svojoj savesti", rekao je Petrović.