Srbija u najjačem sastavu napada Hrvate!

> 11:26

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić za duel protiv Hrvatske u Sisku u Evropa kupu odredio je najjači sastav.

Olga nastavlja negativni niz!

Savić je pozvao svih 13 vaterpolista koji su osvojili titulu prvaka Evrope u Barseloni prošle godine, bez obzira što predstojeći meč nema veći rezultatski značaj jer su obe selekcije ranije obezbedile mesto na Završnom turniru u Zagrebu.

Na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost Zagreb), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC). 

"Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo", rekao je Savić. 

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening, a treniraće se i na dan utakmice, u utorak 12. marta. Duel počinje u 17.30. 

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu. 

Ukoliko Srbija bude među prve četiri, iz Zagreba u Beograd će otići tri ekipe, jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik. 

Pobednik Svetske lige u Beogradu plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

JOŠ SPORTA:

Telekom ulaže u Partizan!

Milan Radoičić na čelu FS Kosovo i Metohija

Veliki korak u Evroligi: Obradović na čelu formiranja udruženja trenera!

ZVANIČNO: Solskjer u Pariz ide bez deset igrača!