Radojević: "Jedva čekam povratak u bazen, da ponovo radim ono što volim"

> 16:11

Srpski vaterpolista, Filip Radojević, jedva čeka oktobar kada će se i zvanično vratiti u bazen.

Peres zacrtao: Poketino ili "posebni"

Pre nešto manje od dve godine, posle Svetskog prvenstva za juniore u Beogradu, srpski vaterpolista rođen 1996. godine suspendovan je na dve godine, jer je bio pozitivan na nedozvoljeno sredstvo Pseudofedrin. Tadašnji igrač Partizana nije znao da se nalazi na „crnoj“ listi, a koristio ga je zbog problema sa astmom.

Nekoliko meseci ranije bio je konstantan u Partizanu, našao se u idealnoj postaviti Svetskog šampionata za juniore. U Almatiju je 2015. bio svetski šampion, evropsko zlato je osvojio u Alfenu godinu dana kasnije i bronzu na pomenutom Svetskom prvenstvu u Boegradu.

Međutim, žalba nije pomogla i Filip je morao da napravi dvogodišnju pauzu. Sada trenira individualno i čeka oktobar, kada će i zvanično moći da se vrati vaterpolu.

"Suspenzija ističe u oktorbu a mogu sa ekipom da treniram od avgusta. Jedva čekam", kaže Radojević u razgovoru za Žurnal i dodaje:

"Nisam prekidao rad, koristio sam termine kad je to bilo moguće. Organizovao sam se."

Radojeviću mnogo znači podrška porodice.

"Pomogli su mi, bili uz mene, u situaciji koja nije laka. Kako je vreme prolazilo shvatio sam da imam vremena da u vaterpolu uradim uspešne stvari. U isto vreme sam tražio rešenje da kako tako ostanem u sportskoj atmosferi."

Rešenje je bilo u kvalitetnom timu. U teretani i van nje kondicione treninge mu je organizovao Miloš Ćeha.

"Dugo se znamo, još od 2014. a poslednje dve intenizovno sarađujemo. Radio sam u teretani četiri puta nedeljno, u bazenu deset plivačkih treninga, takođe imam treninge i u džudo klubu Džudoka. Zadovoljan sam i zahvalan sam mu."

Da ne bi bilo problema sa ishranom konsultovao se sa poznatim stručnjakom Marijom Anđelković koja radi u Antidoping agenciji Srbije i Centru za sportsku ishranu i suplementaciju.

"Tako sam se sa stručne strane obezbedio sa svih strana."

Radojevićeva želja je da karijeru nastavi u Partizanu, ali su interesovanje su pokazali i Budva i Ortiđa.

"Prvo ću da razgovaram sa crno-belima. To je moj matični klub. Ako se ne nađemo tražiću sredinu koja ima dobre uslove za trening, kvalitetan rad i velike ambicije. Ne krijem da želim da nastavim gde sam stao i da se nametnem selektoru Dejanu Saviću. Radio sam sa vrhunskim trenerima Milanovićem, Vujasinovićem, Savićem, Stevanovićem, braćom Ćirić i hoću da nastavim na isti način."

Vaterpolista je na kraju rekao da jednostavno želi da se bavi onim što najbolje zna i voli.

"Ponavljam, jedva čekam. Hoću da se bavim sa onime što znam i volim, rečju da igram vaterpolo", zaključio je Radojević za Žurnal.

IZVOR: VATERPOLOVESTI.COM

JOŠ SPORTA:

Žuti karton za Lazića ili? (VIDEO)

Rodžer juri "istoriju"

Omaž legendama se nastavlja, Rej Alen stigao na red!

Espanjol će ponovo biti popularan - 40 miliona Kineza gledalo utakmicu!