Selektor Dejan Savić o prvim danima priprema pred predstojeći finalni turnir Svetske lige!

> 15:49

Sparing partner reprezentaciji Srbije u sklopu priprema za predstojeći finalni turnir Svetske lige, koji se od 20. do 25. juna igra u Luzi, predgrađu Moskve, biće selekcija Australije. Aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvaci sa Australijancima će u tri dana odigrati tri utakmice. Prvi meč na programu je 14. juna u Nišu (19.30h), dan kasnije u Kruševcu (18h), a treći duel zakazan je za 16. jun u Kragujevcu (19h). Za mečeve u Nišu i Kragujevcu obezbeđen je besplatan ulaz, a karte će od ponedeljka moći da se podignu na blagajni SC Čair i biletarnici SC Jezero, uz ograničenje da će jedna osoba moći da dobije najviše dve ulaznice. Što se tiče utakmice u Kruševcu, ulaznice će koštati 200 dinara, prodavaće se na blagajni SC Kruševac, a sav prihod od prodaje karata biće namanjen u humanitarne svrhe.

Utiske posle prvih sedama dana rada sa reprezentacijom preneo je selektor Dejan Savić:

- Za sada je sve na najboljem nivou. Kao i svake godine lagano smo počeli sa treninzima, jer su reprezentativci imali izuzetno napornu sezonu i zbog toga smo pripreme počeli u laganom ritmu. Što se tiče zdravstvenog biltena, Strahinja Rašović i Dušan Mandić su povređeni. Više informacija oko statusa Mandića znaćemo 10. ili 11. juna, dok je Strahinja već ušao u lagani trennig, polako se ali sigurno oporavlja - istakao je Savić.

 O predstojećim duelima sa Australijom selektor srpskih vaterpolista kaže:

- Mislim da će to biti dobra priprema za ono što nam sledi, a to je završnica Svetske lige.  Lepo je što ćemo ove prijateljske utakmice igrati u različitim gradovima Srbije što je veoma važno ne samo za popularizaciju vaterpola već i mogućnosti da se pokažemo i pred ljudima koji odavno nisu imali prilike da gledaju vaterpolo reprezentativce.

Zanimljivo je istaći da je na poslednjih 11 završnih turnira Svetske lige naša reprezentacija trijumfovala čak devet puta, a poslednje četiri godine delfini u ovom takmičenju znaju samo za zlatna odličja. Svoj trofejni pohod selektor Dejan Savić upravo je započeo zlatnom medaljom na finalnom turniru Svetske lige u Čeljabinsku 2013. godine, a očekivanjima za ovogodišnje fajnal-ejt kaže:

- Mi smo 1. juna zvanično počeli pripreme za Svetsko prvenstvo. Sve pre toga predstavlja pripremu za to takmičenje koje najvažnije u ovoj godini. Kao i prethodnih sezona Svetska liga je posvećena tranažnom procesu, rezultat nam nije bitan, ali ako se ukaža prilika svim silama ćemo se potruditi da osvojimo medalju. Ali ponavljam, u prvom planu je Svetsko prvensto, sve ostalo je pripremni period.

Savić je u društvu tim menadžera Jugoslava Vasovića, ali i reprezentativaca Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića i Milana Aleksića nedavno bio u poseti fudbalskoj reprezentaciji Srbije u Staroj Pazovi:

- Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Srbije što su nas zaista lepo ugostili. Bilo je izuuezno druženje, imaju sjajnu atmsoferu i iskoristiću priliku da im poželim sreću u utakmici protiv Velsa - zaključio je Savić.

Još sporta:

Posle Agasija dolazi Čeh! Đoković ima novog trenera?! 

Juventus se pojačava u Madridu!

Klop rešio pitanje beka! Na "Enfild" stiže pojačanje od 20 miliona! 

Brazilac stiže u Zvezdu!