Naš najbolji plivač je nedavno osnovao firmu za prodaju plivačke opreme, rekao je da je kupimo, pa će nam pomoći. Kada smo videli da ona nije kvalitetna, a ni cena adekvatna, ponudu smo odbili. Tako smo stekli jednog neprijatelja, kaže Dragan Radosav, prvi čovek Saveza

PLIVAČKI SAVEZ: Čavić Tvituje iz Amerike bez argumenata, tužićemo ga!

> 12:01

Posle saopštenja Ministarstva omladine i sporta da je Plivački savez Srbije izuzet iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu, oglasio se predsednik PSS Dragan Radosav.

- Svi ste primetili da pojedinci napadaju naš rad u javnosti, to je u redu, ne možete svakog zadovoljiti. Naš slavni plivač Milorad Čavić nas je napao preko društvenih mreža i tu ste shvatili na čemu smo. On je nedavno osnovao firmu za prodaju plivačke opreme, rekao je da je kupimo, pa će nam pomoći. Kada smo videli da ona nije kvalitetna, a ni cena adekvatna, ponudu smo odbili. Tako smo stekli jednog neprijatelja. Sada taj veliki borac protiv nepravde tvituje iz Amerike, da smo korumpirani, a pritom ne dostavlja nijedan dokaz o toj tvrdnji. Nadam se da će izaći iz sunčane Kalifornije, i doneti dokaze, inače će osetiti posledice preko suda - rekao je Radosav.

Ministarstvo je navelo da se Plivački savez nije ni žalio na presudu, a na saopštenje se osvrnuo i Radosav.

- Ministarstvo ima ograničene resurse, i kada je ministru Udovičiću ponestalo novca sa egzotičnije sportove, on je odlučio da ga uzme od plivanja, i to je obrazložio proceduralnom greškom u radu našeg Saveza. Naš rad je u skladu sa zakonom, i sva sredstva koja smo dobili su prepisana ugovorom, trošilo se u skladu sa propisima, postoje nalazi revizorske kuće koji to potvrđuju. Svi koji tvrde da smo korumpirani, rade to iz svojih sitnih interesa. Kompletno rukovodstvo Plivačkog saveza je za razgovor i dogovor sa ministarstvom, mi smo iz medija saznali da nam je ukinuto finansiranje. Smatram da imamo sve što treba da se ta odluka opovrgne, ali to će biti odluka Prekršajnog suda. Mi još nismo zvanično dobili rešenje o ukidanju, već samo dopis, pa ćemo po dobijanju rešenja podneti žalbu.

Izvor: blic.rs