U raspodeli budžetskih sredstava bez para u ovoj godini ostali su Tekvondo i Plivački savez, čiji su takmičari prethodnih godina doneli pregršt medalja Srbiji

NISU OVO ZASLUŽILI: Država "kaznila" Velju Stjepanovića i Milicu Mandić!

> 17:36

Mere štednje u ovoj godini zahvatiće mnoge, pa i one koji su donosili mnogo radosti srpskoj naciji. Ova 2015, predolimpijska godina u kojoj se naši sportisti bore za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, neće zaobići ni Ministarstvo prosvete i sporta koje je smanjilo budžet koji će podeliti savezima u ovoj godini.

Prošle godine je on iznosio 1.676.515.000 dinara, a sada 1.605.559.000 dinara.

Međutim, najviše bode oči činjenica da će neki trofejni sportovi ostati bez dinara. Čak pet saveza je ostalo bez ijednog dinara državne pomoći, a među njima su Plivački savez Srbije i Tekvodno savez.

Nezvanično objašnjenje za ovakav odnos i potez Ministarstva prema ovim trofejnim sportovima jeste neka vrsta kazne zbog finansijske nediscipline prethodnih godina.

Najgore u svemu tome je što će ispaštati sportisti, i to ne oni koji ostvaruju polovične uspehe, već oni koji važe za neke od najboljih na svetu me]u kojima su Milica Mandić i Velimir Stjepanović.

Izvor: Telegraf