Međunarodni rukometni turnir "Kanjiža kup 2014" počinje sutra i trajaće do nedelje, a na njemu će učestovati Gorenje (Slovenija), Nekse (Hrvatska), PIK Seged (Mađarska), Vardar (Makedonija), reprezentacija Tunisa i beogradski Partizan

POČINJE KANJIŽA KUP: Jedan od najjačih rukomet turnira u Evropi!

> 14:35

Organizator turnira Ferenc Dukai objasnio je da "se ove godine u Kanjiži organizuje jedan od najjačih turnira u Evropi".

"PIK Seged je osvajač Kupa EHF, skopski Vardar pobednik SEHA lige, a reprezentacija Tunusa u vrhu na svetskoj rang listi. Nekse, drugi u prvenstvu Hrvatske, a naš rukomet predstavlja višestruki šampion Partizan", rekao je Dukai.

Učesnici turnira su svrstani u dve grupe i u Grupi A su: PIK Seged, Gorenje i Nekse, a u Grupi B: Vardar, Partizan i Tunis.

Turnir u Kanjiži počinje sutra u 16.00 sati utakmicom Vardar - Tunis, zatim je svečano otvaranje turnira u 17.30, a prvog dana je na programu i utakmica PIK Seged - Gorenje (18.15).

Drugog dana u subotu 23.avgusta igraće: Gorenje - Nekse (10.00), Partizan - Vardar (12.15), Nekse - PIK Seged (18.00) i Tunis - Partizan (20.15).

Trećeg dana turnira u nedelju u 15.00 sati igraće se utakmica za 5.mesto, od 17.00 sati za 3. mesto, finale u 19.00 sati i potom ceremonija svečanog zatvaranja turnira.

Dukai je dodao da je Rukometni savez Bahreina o svom trošku poslao jedan sudijski par i delegata da bi se usavršavali.

Naravno očekuje se i veliko interesovanje gledalaca, pa su organizatori odlučili da cene karata budu simbolične - 200 dinara za prvi i poslednji dan, 250 dinara za subotu, a postoji mogućnost i kupovine "vikend karte" za sva tri dana po ceni od 500 dinara.