Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da će ekipa na narednom Evropskom prvenstvu, u decembru u Mađarskoj i Hrvatskoj, pokušati da ostvari dobar rezultat kako bi imala lakši put na naredna takmičenja

BOŠKOVIĆ: Dobri rezultati za lakši put do Rija

> 14:42

On je objasnio da reprezentacija na Evropskom prvenstvu treba da ostvari "dobar rezultat", kako bi imala "dobre kvalifikacije" za Svetsko prvenstvo u Danskoj 2015. i kako bi stigla do glavnog cilja, Olimpiskih igara u Riju 2016.

"Mi smo već pokazali na turnirima u inostranstvu da igramo jako dobro i van Srbije. To smo pokazali i u kvalifikacionim utakmicama. Od kada sam selektor, izgubili smo samo jednu utakmicu na strani - od Rumunije. Ne računam Sloveniju, jer to nije merilo, to je bilo posle Mediteranskih igara i tada sam kalkulisao", rekao je Bošković u intervjuu za agenciju Beta.

Rukometašice Srbije izgubile su od Rumunije u gostima u martu 2012. godine u kvalifikacijama za EP (kada se još nije znalo da će Srbija preuzeti domaćinstvo od Holandije), a od Slovenije u oktobru 2013, takođe u kvalifikacijama za EP.

Bošković je istakao da Srbija "nema žensku reprezentaciju" koja ima takav sindrom, kao što se govori za mušku reprezentaciju - da igra dobro samo na domaćem terenu.

"Reprezentacija će u oktobru za vreme EHF nedelje učestvovati na turniru u Hrvatskoj, gde će učestvovati pored domaćina i nas, ekipe Poljske i Nemačke. Pre puta svratićemo u Banja Luku i odigraćemo jednu utakmicu sa selekcijom Republike Srpske. Postoji dogovor dva saveza, pa će posle naše muške reprezentacije tamo igrati i naša ženska reprezentacija", rekao je Bošković.

On je dodao da će se rukometašice Srbije posle toga okupiti 24. novembra i posle dva, tri dana priprema u Beogradu, ići će na turnir u Norvešku.

"To će biti prava provera uoči Evropskog prvenstva. Možda ćemo odigrati još neku utakmicu...Malo je dana, ali šta da radimo, tako je i drugim reprezentacijama", rekao je Bošković.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Osijeku sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

"Igraćemo sa jakim reprezentacijama, ali jako smo i mi. Nema nekih nepoznanica. Mi smo možda oslabljeni neigranjem Svetlane Ognjenović i Jelene Erić, ali mislim da imamo za njih dostojne zamene", rekao je Bošković.

Saša Bošković preuzeo je reprezentaciju 2011. godine. Sa ekipom je na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. zauzeo četvrto mesto, a osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije, takođe u Srbiji.