Vaterpolisti ponovo u glavnoj ulozi

> 14:10

Pored sjajnih rezultata, naši vaterpolisti su poznati po tome što stalno učestvuju u humanim dešavanjima. 

Matuidi bonus sa SP poklonio u dobrotvorne svrhe!

U duhu nastupajućih novogodišnjih i božićnih prazniika vaterpolisti su ovog puta odlučili da obraduju mališane iz Svratišta za decu.

Proslavljeni srpski vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić uručili su donaciju u iznosu od 250.000 dinara.

Donacija će biti usmerena za razvoj programa obrazovanja, kojim ova institucija uz pružanje utočišta, obroka, odeće, zdravstvene nege i brojnih drugih vidova podrške nastoji da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici.

Pored novčane donacije, Prlainović, Aleksić i Mandić su obradovali štićenike Svratišta za decu uzrasta od pet do 15 godina novogodišnjim paketićima.

"Praznici su vreme empatije, humanosti i darivanja. Tada svi mi, a posebno oni najmlađi i najranjiviji, priželjkujemo radost, ljubav i mir. Ne smemo da zaboravimo da je i u ovom periodu Svratište za decu jedino sigurno utočište za stotine mališana koji žive na ulici. Ovo je mesto na kojem možemo da sprečimo i smanjimo negativne posledice načina života na koji su ova deca prinuđena, da ih uključimo u obrazovni i zdravstveni sistem i stvorimo uslove za njihovo srećnije odrastanje",
 rekao je Prlainović.

Koordinatorka Svratišta za decu Mina Lukić istakla je da se Svratišta nalaze na dve lokacije u Beogradu, i ih tokom zime da dnevnom nivou poseti oko 80 dečaka i devojčica. Ovaj broj varira od dana do dana i zavisi od vremenski uslova i doba godine. 

"Podrška nam veoma znači i srećni smo što naši partneri prepoznaju važnost usluge Svratišta i njenog značaja za decu. Posebno bih volela da istaknem zahvalnost prema Andriji Prlainoviću, Milanu Aleksiću i Dušanu Mandiću, kao i zaposlenima u kompaniji Uniqa koji su učestvovali u akciji", rekla je Lukićeva.

JOŠ SPORTA:

Harden srušio Oklahomu, Janis Njujork!

Ljajić preskup za Bešiktaš - sledi povratak u Italiju

Bačena bomba na brzazilskog MMA borca

Atina organizator Fajnal fora 2020. godine!