Srbija želi da nastavi tradijicu, mladi Delfini idu u pohod na zlato u Minsku

> 14:08

Vaterpolo reprezentacija Srbije U19 će igrati na Evropskom prvenstvu u Minsku od 26. avgusta do 2. septembra. 

Fulam ide po prve bodove u sezoni

Ove godine će Belorusija imati tu čast da okupi 16 najboljih vaterpolo timova u uzrastu do 19 godina. Naravno, ovakvoj smotri će prisustvovati i Srbija koja je jedna od najvećih favorita za zlatno odličje pored Hrvatske, Crne Gore, Italije i Mađarske. 

Pre dve godine, Srbija je u Holandiji odbranila titulu prvaka Evrope pa je uključujući i državu Jugoslaviju, Srbija došla do 10 zlatnih medalja. Italija je sledeća sa tek 5 zlatnih odličja, zaustavivši 2010. i 2012. godine Srbiju i Crnu Goru u pohodu na titulu. 

Od 1996. godine, Jugoslavija (Srbija) je osvojila 8 odličja od ukupno 11 odigranih turnira, jedna titula je odišla u Crnu Goru (2008) dok je Italija bila finalista 2016. godine, a Španci su se okitili bronzom. 

Pre dve nedelje na Svetskom prvenstvu U18, nijedna zemlja bivše Jugoslavije nije uspela da se domogne podijuma. U Šombateljiju (Mađarska), Grčka je došla do zlata pobedivši Španiju u finalu. Mađarska se domogla bronze pobedivši Srbiju. 

Grupna faza Evropskog prvenstva obećava žestoke mečeve. Hrvatska će igrati sa Španijom, dok će Crna Gora ići na megdan Grčkoj. Severne komšije Mađari će imati derbi sa Italijom dok će Srbija igrati protiv Rusije. 

Na sajtu www.len.eu ćete moći da gledate sve utakmice ovog takmičenja. 

Grupa A:

Španija, Hrvatska, Slovenija, Turska

Grupa B:

Belorusija, Grčka, Crna Gora, Rumunija

Grupa C:

Francuska, Gruzija, Mađarska, Italija

Grupa D:

Velika Britanija, Holandija, Rusija, Srbija

JOŠ SPORTA:

Koman baš nema sreće, čeka ga duga pauza

Kalinića podržali Rol i Pargo

700.000 za Pavkova?

Inzagi stao u odbranu SMS-a: Ne mogu da ga krivim za poraz