Perez "apdejtuje" svoj rekord

> 10:13

Posle izveštaja o finansijskom stanju Reala, činjenici da posluju odlično i da Florentino Perez pravi krupne korake napred, ne samo u prihodima, već da će uspeti da od sponzora pokrije veći deo za renoviranje "Bernabeua", iz Španije stižu vesti da je Real spremio ogroman novac za prelazni rok narednog leta.

Jokan ne kopira Gvardiolu

Naime, zahvaljujući transfer politici proteklih godina i kreditu koji će uzeti pod veoma povoljnim okolnostima, Perez će na raspolaganju imati oko 400 miliona evra za transfere.

To će značiti da bi mogao da sruši sopstveni rekord od oko 300 miliona koje je utrošio na Kaku, Ronalda, Benzemu, Ćabija Alonsa i Arbelou kada se vratio na kormilo 2009. godine.

Naravno, tada je srušio svetski rekord plativši Kristijana 100 miliona, za toliko ga je ovog leta nakon devet godina prodao Juventusu.

Potrebna mu je velika zvezda, cene su naravno u ovoj deceniji porasle, pa sigurno da neverovatni transfer budžet neće moći da potroši na pet, već najverovatnije dvojicu igrača.

Prema informacijama iz medija, Nejmar je ipak prva meta, njega bi se PSŽ pre odrekao nego Mbapea, a navodno postoji dogovor da Nejmar bude plaćen Parižanima 300 miliona.

Ostatak novca bi mogao da uloži u Paula Dibalu, mada mnogi veruju da će se pre odlučiti za nekog defanzivca kako bi našao zamenu Ramosu za budućnost.

Sve u svemu, Real sprema potpunu revoluciju kada su u pitanju pojačanja, a pitanje je hoće li je sprovesti Lopetegi, i dalje se provlače priče da će Perez učiniti sve da Zidana vrati na kormilo kluba, nakon godinu pauze.

Izvor: Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Grbić: Doveli smo stvari na svoje mesto

Evo šta Ronaldo radi na treningu (VIDEO)

Milutinov: Loša odbrana i spori napad

Gruzija iznenadila Izrael u Tel Avivu