U skladu sa pravilima Premijer Lige i Lige Šampiona o broju igrača koji su potekli u klubu, Čelzi mora da se reši viška igrača. Klubovi mogu da imaju samo 17 stranih igrača starijih od 21. godinu od ukupno 25, ali Čelzi sa dolaskom Didijera Drogbe sad ima 18

ČELZI ŠTO PRE ŽELI DA SE REŠI TORESA, MIKELA I ČEHA: Igrači na izlaznim vratima!

> 12:08

 

Prema pisanju britanskog "Telegraph" Tores će najverovatnije napustiti prvi tabor "plavaca". Međutim, ako londonski klub ne bude mogao da nađe kupca koji će platiti sumu od 20 miliona i ponuditi platu od 175 hiljada nedeljno, Murinjo će se okrenuto alternativi Petru Čehu, koji je želja Francuskog šampiona Pariz Sent Žermena.

Čelzi se nada da bi Atletiko vratio Toresa na Visente Kalderon, sedam godina pošto se njihovo "dete" otisnulo u Liverpul. Tores bez obzira na muke koje ima u prethodnih tri godine, je i dalje heroj u očima navijača Atletika, koji bi ga oberučke prihvatili.

Iako je Atletiko dobio veliku sumu novca ovog leta od prodaje Dijega Koste i Felipea Luiza, takođe su i dosta potrošili na dovođenja Marija Mandžukića i Antona Grizmana.

Takođe je diskutabilno da li Dijego Simeone vidi Toresa kao igrača koji odgovara njegovom stilu igre. Argentinski trener voli igrače koji pritiskaju visoko protivničke igrače i neumorno rade za tim dok Tores nije više tako mlad.

Petar Čeh bi mogao da izgubi mestom u prvom timu dolaskom Tiba Kurtoe koji je stekao zvanje jednog od najboljih golmana sveta tokom njegovih trogodišnjih partija u Atletiku.


Još jedan igrač koga bi Murinjo mogao da proda je Džon Obi Mikel, koji ako bi ostao u Londonu bi imao još manju ulogu nego što je imao do sad.

Izvor: givemesport.com