Menadžer Arsenala, Arsen Venger, izašao je kao pobednik iz tržišnog rata sa Murinjom i uspeo da dovede i drugo pojačanje ovog leta - Samija Kedriu...

KEDIRA DEFINITIVNO ARSENALOV: Venger pobedio Murinja!

> 14:45

 

Arsen Venger nastavio je da skuplja igrače madridskog Reala, koje je 2010. godine njegove žestoki rival Žoze Murinjo okupio. "Marka" je objavila u sredu da su Arsenal i Real postigli dogovor oko obeštećenja za Kediru i da će on, posle odlaska Alvare Morate u torinski Juventus, biti drugi igrač koji će napustiti tim koji je uzeo Ligu šampiona.

Arsenal je dobio Kediru za 25 milona evra i on je drugo veliko pojačanje Tobdžija, posle Barseloninog Čileanca, Aleksisa Sančeza, koji je, nezvanično, došao za iznos od oko 40 miliona evra. Ono što je još uvek nepoznato je koliko će Kedira zarađivati u Arsenalu. On je zahtevao oko sedam miliona evra po sezoni, ali Venger se nije složio s' tim. Pretpostavka je da će u ugovoru sa Arsenalom stajati opcija o povišici za narednu sezonu ukoliko Nemac opravda očekivanja u novom klubu. Kediru je želeo i Murinjo u Čelsiju, ali je Venger izašo kao pobednik iz ovog duela.

Izvor: mondo.rs