Francuski stručnjak posle 1.235 utakmica napustio klupu Arsenala

Venger: Tužan sam!

> 23:55

Francuski fudbalski trener Arsen Venger rekao je danas da je tužan i da će mu biti veoma teško da se prilagodi životu bez Arsenala posle 22 godine na čelu londonskog kluba.  Era Arsena Vengera u Arsenalu danas je i zvanično završena poslednjom utakmicom u sezonu. Arsenal je pobedio Hadersfild u gostima, a to je bila 1.235 utakmica koju je Venger vodio sa klupe.

Juventus na Olimpiku osvojio i sedmu uzastopnu titulu

- Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobedimo. Pobede su ono što me čini srećnim i momci su to uradili - rekao je Venger za britanske medije i dodao. - Da li osećam olakšanje? Ne baš, tužan sam. Biće mi teško da se prilagodim, ali moraću da se nosim s tim.

Venger je ponovio da će ostati navijač Arsenala, kao i da će sigurno ostati u fudbalu. Tokom prvog poluvremena iznad stadiona je proleteo avion koji je nosio transparent: "Hvala, Arsene. Nedostajaćeš nam".

- Vidim svetlu budućnost mom nasledniku, jer ovaj tim ima kvalitet. Potrebno je dva ili tri pojačanja i sa njima mislim da će se Arsenal boriti za titulu u Premijer ligi - rekao je Venger.

Francuz je s Arsenalom osvojio tri titule u Premijer ligi i sedam trofeja u FA kupu. On je na klupi Arsenala bio od 1. oktobra 1996. godine.

JOŠ SPORTA:

Nova blamaža Partizana

Zvezdina deveta vezana pobeda

I Liverpul u LŠ, stotka Sitija

SMS ponovo pogodio, ali Lacio još nije obezbedio Ligu šampiona